Abdullah Gül zaferi onayladı

Suriye'deki gelişmeleri değerlendiren Abdullah Gül, , "Bugün artık eli güçlü olan Şam" dedi.

Abdullah Gül zaferi onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İtalya gezisi sırasında açıklamalarda bulundu. Suriye'deki gelişmeleri değerlendiren Gül, "Bugün artık eli güçlü olan Şam" dedi. Kendisini takip eden Türk gazetecilere, Foreign Affairs dergisine 2 yıl önce verdiği röportajı hatırlatan Gül, şöyle konuştu: "Bundan iki yıl önce verdiğim bir mülakatta Suriye’ye kendisini İran ve Rusya kadar bağlayan bir ülke yok karşı tarafta demiştim. Batı’yı da kastettim, bizi de kastettim. İran için ölüm kalım meselesi, bizim için insanlık meselesi. Rusya için sıcak deniz meselesi, tek kale meselesi. Öbür tarafta ben savaşları bitirecek adam olacağım diye konuşuyorlar zaten, politikaları belli. Bugün artık eli güçlü olan Şam."

AİHM zaferini görmezden geldi

Üstü kapalı bir şekilde Türkiye'nin bölgede yalnızlaştığı mesajı veren Gül, “2014 ve 2015 önemli yıllar olacak. Türkiye uluslararası platformlarda birçok zorlukla karşı karşıya kalacak. Üç-dört sene önce parlak ışığında çok da dostu olan bir ülke olarak bunları aşabilecek bir ülke olabilirdik diye düşünüyorduk. Şimdi tabii dünya konjonktürü, bizim konjonktürümüz falan, içeride bir sürü başka şeyle uğraşırken bu işler de sıkıntıları biraz çoğaltacak doğrusu" diye konuştu.

Tehcirin 100. yılı olan 2015'e işaret eden Gül'ün, Türkiye'nin dostsuz kaldığına vurgu yaparak "Önümüz çok zor görünüyor" demesi dikkat çekti. İsviçre-Perinçek davasında AİHM'de kazanılan büyük zaferi görmezden gelen Gül, Türkiye için yenilgi tablosu çizdi. Oysa AİHM'de büyük başarı kazanan Talat Paşa Komitesi, soykırım yasalarını bütün Avrupa parlamentolarından kaldırmak için büyük bir mücadele takvimi çıkarttı ve çalışmalarına başladı.

Aydınlık

abdullah gül aihm suriye esad italya