Erdoğan'dan Ak Saray yorumu!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan maliyeti ve büyüklüğü ile çok tartışılan AK Saray'a ek binlar yapılacağını açıkladı. 2-3 bin kişilik bir kongre sarayı ile bir cami daha yapılacağını söyleyen Erdoğan, saray için tuhaf bir savunma da getirdi; "Başbakanlığım döneminde resmi konutta değil, bir apartman dairesinde oturdum" dedi.

Erdoğan'dan Ak Saray yorumu!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan Ak Saray'la ilgili yeni bir açıklama geldi.

Türkmenistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Aksaray'a Kongre merkezi ve cami daha yapılacağını duyurdu.

"Cumhurbaşkanlığı Sarayı kapsamında, 2-3 bin kişilik bir kongre sarayı da olacak. Bu dışarıya da açık olacak. Orada büyük çaplı toplantılar yapma imkanımız olacak. Kongre merkezinin yanına bir cami de yapacağız. O bölgede ihtiyaç var çünkü"

Erdoğan, devasa Cumhurbaşkanlığı sarayını, "Başbakanlığım döneminde resmi konutta oturmadım" diyerek savundu.

"Ben, 11 yıllık Başbakanlığım boyunca resmi konutta oturmamış bir insanım. Tabii medyanın bir kesimi işin bu yönünü pek görmek istemiyor. Keçiören’de bir apartman dairesinde oturdum. Ankara’da Abdullah Bey’in oturduğu konuta taşınmam, Cumhurbaşkanı seçildikten sonradır. Beştepe’deki projede konut da olacak. Bitince geçeceğiz tabii."

Erdoğan, Aksaray’ın Türkiye için bir ihtiyaç olduğunu iddia etti, "Ecdadamız gibi kalıcı bir eser bırakmalıydık" dedi.

"Bu bina, ülkemiz için bir ihtiyaçtı. O nedenle yapıldı. Yabancı konukları karşılama törenlerini, caddeyi trafiğe kapatmak suretiyle sokakta yapmak durumunda kalıyorduk. Hem kapalı alanda tören yapma şansımız olacak"

Maliyeti konusundaki tartışmalara da değinen Erdoğan “Kalitenin bir bedeli olur” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr