Halisdemir'i şehit eden cuntacılar hakim karşısına çıkıyor

FETÖ’cü general Semih Terzi'yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılanacağı dava 21 Şubat'ta görülecek. Zanlılar hakkında 4 ve 5'er kez müebbet hapis cezası isteniyor.

Halisdemir'i şehit eden cuntacılar hakim karşısına çıkıyor

15 Temmuz’un kahramanı Ömer Halisdemir’in katillerinin yargılanması başlıyor.

15 Temmuz gecesi Ankara Gölbaşı'daki Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen FETÖ’cü Semih Terzi'yi vurarak darbenin seyrini değiştiren Halisdemir’in katilleri hakim karşısına çıkacak.

21 Şubat'ta 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak 18 sanıktan 17'si hakkında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Sanık Mihrali Atmaca’nın ise 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor.

Sanıklar, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile Meclis’i ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" ve "nitelikli kasten öldürme" suçlarından yargılanacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Astsubay Ömer Halisdemir "şehit", darbe girişiminde bulunan Albay Ümit Bak'ın emir Astsubayı Nedim Şahin de "maktul" olarak yer aldı.

İddianamede ayrıca, darbe girişiminin FETÖ üyesi bir kısım asker ve kamu görevlisi tarafından yapıldığının tespit edildiği de ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

fetö 15 temmuz özel kuvvetler komutanlığı Astsubay Halisdemir