THY Euroleague'de rakipler belli oldu

Avrupa basketbol turnuvalarında, Eurocup ve Euroleague'de grup kuraları çekildi. Geçen sezon basketbolda ivme kazanan Türkiye 2015-2016 sezonunda Avrupa'da 8 takımıyla mücadele edecek.

THY Euroleague'de rakipler belli oldu

4 takım ile katıldığımız basketbol Euroleague'de ülkemizi temsil eden 4 takım farklı gruplarda yer aldı.

Geçen yıl ki başarısıyla Final Four serisine kadar gelen Fenerbahçe A grubunda yer alıyor

Takımların son 3 yılda ki başarısına göre hazırlanan kura da Fenerbahçe ile Anadolu Efes 2 torbadan,Pınar Karşıyaka ve Darüşşafaka Doğuş ise 5 torbadan kuraya katıldı. 4 grupta 6 takımın oluşturduğu gruplarda, ilk dörde giren takımlar bir üst tura çıkmaya hak kazanacak.

A grubunda mücadele edecek Fenerbahçe'nin rakipleri arasında son şampiyon Real Madrid yer alıyor. B grubunda Olympiacos Piraeus ve Cedevita Zagreb gibi takımlarla müacdele edecek Anadolu Efes'in grubunda şampiyon olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Türkiye basketbol ligi şampiyonu Pınar Karşıyaka ise C grubunda olacak. İzmir temsilcimiz mücadelenin favori takımlarından FC Berceolona ile aynı grupta yarışacak.

Euroleague'deki son takımımız Darüşşafaka Doğuş da D grubunda ter dökecek. Takımımızın gruptaki en zorlu ekibi CSKA Moscow olacak.

Euroleague grupları belli olduktan sonra Eurocup kuraları da çekildi. 4 takımımızın yer aldığı 2'inci konferansta D grubunda Banvit ve Trabzonspor aynı grupta yer aldı.

Türkiye liginde başarlı bir sezon geçiren Beşiktaş İntegral Forex E grubunda, Litvanya, Rusya, Yunanistan ve Macaristan'ın en iyileri yarışacak.

F grubunda ise Türkiye'yi Galatasaray Liv Hospital temsil edecek. Sarı kırmzılı ekibin F grubundaki rakiplerini rahatça elemesi ve grubu şampiyon olarak bitirmesi bekleniyor.

Kura sonrasında gruplar şu şekilde oluştu:

A Grubu: Real Madrid, Fenerbahce Ülker, Khimki Moscow Region, Crvena Zvezda Telekom Belgrade, FC Bayern Munich, Strasbourg

B Grubu: Olympiacos Piraeus, Anadolu Efes, Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz, EA7 Emporio Armani Milan, Cedevita Zagreb, Limoges CSP

C Grubu: FC Barcelona Lassa, Panathinaikos Athens, Lokomotiv Kuban Krasnodar, Zalgiris Kaunas, Pinar Karsiyaka, Stelmet Zielona Gora

D Grubu: CSKA Moscow, Maccabi Tel Aviv, Unicaja Malaga, Brose Baskets Bamberg, Darüşşafaka Doğuş, Dinamo Banco di Sardegna Sassari İHA

thy euroleague rakipler