Kocaeli'de "internet polikliniği" hizmeti

Koronavirüsle etkin mücadele eden ülkemizde bir çok yurttaş sokağa çıkma engeli sebebiyle hastane randevularına gidemiyor. Kocaeli'de bu duruma çare 'online' hizmette bulundu. Hastaların internet üzerinden görüntülü muayene edilmesi için "İnternet Polikliniği" devreye girdi. İşte o örnek uygulamanın detayları...

Kocaeli'de "internet polikliniği" hizmeti

Koronavirüsle etkin mücadele kapsamında bazı yaş grupları için sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı. Uygulama kesintisiz sürüyor. Ancak kronik hastalıklar yasak dinlemiyor. Hal böyle olunca da 'online' hizmet çare oluyor.

O örnek uygulama Kocaeli Üniversitesi Hastanesi'nde geliştirildi. Yurttaşlarımızın evde ve salgından uzak kalmasını sağlamak amacıyla görüntülü muayene hizmeti devreye girdi.

Aile hekimliği, gastroenteroloji, genel cerrahi ve psikiyatri poliklinikleri, internet üzerinden hasta kabulüne başladı. Hastalar, aldıkları randevuyla hastaneye gitmeden doktorlarla görüntülü görüşebiliyor.

Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, bazı hastalıkların düzenli takip edilmesi gerektiğini söyledi. Hastaların mağdur olmaması için bu sistemi geliştirdiklerini belirtti.

ulusal.com.tr

kocaeli