IŞİD davasında 8 tahliye

İstanbul'da görülen IŞİD davasında tutuklu sanıkların tamamı tahliye edildi. Tahliye olan isimler arasında örgüt lideri olarak yargılanan "Ebu Hanzala" kod adlı Halis Bayancuk da yer aldı. Sanıkların adliyeyi tekbir sesleri arasında terk etmesi yurttaşlarda kısa süreli paniğe neden oldu

IŞİD davasında 8 tahliye

IŞİD ana davasında tutuklu sanık kalmadı.

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi IŞİD davasında tutuklu sanıkların tamamının tahliyesine karar verdi. İddianamede örgüt lideri olarak gösterilen "Ebu Hanzala" kod adlı Halis Bayancuk tahliye olan isimler arasında. Sanıklar adliyeyi tekbir getirerek terketti, yurttaşlar tekbir sloganları üzerine kısa süreli panik yaşadı.

Sanıkların savunmaları dikkat çetki. Davanın Suriyeli sanıkları sınırdan IŞİD'e insan geçirmediklerini iddia etti. Türkiye'ye kaçak yollarla gelen Asaad Khelifalkhadr ( Esağd Halifhelhadır) , "Turizm işiyle uğraştığım için dışarıdan gelenlere bazen bölgeyi gezdiriyorum" dedi.

El Kaide operasyonunda tutuklandığı için duruşmaya video konferans yöntemiyle katılan Gökhan Bulut, kiraladığı araçta bulunan bombaları başka birinin yerleştirdiğini, kendisinin haberi olmadığını öne sürdü.

Sanıklardan İrfan Gül de evinde toplu halde bulunan bildirilerle ilgili soruya "bildirileri evin önünde buldum, üzerinde ayetler olduğu için nasıl imha edeceğimi bilemedim" yanıtını verdi.

Sanıklar önceki duruşmada yaptıkları savunmalarda "demokrasiyi benimsemediklerini, müslüman olduklarını ve şeriat istediklerini" ifade etmişti. Halis Bayancuk "mahkeme başkanına salonda neden Atatürk resmi olduğunu" sorarak "anayasayı bu haliyle kabul etmesinin mümkün olmadığını" söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

ışid