Yurt genelinde karantina önlemleri devam ediyor

Koronavirüs salgını nedeniyle yurt genelinde karantina önlemleri devam ediyor. Batman'da bir bina, Sivas ve Siirt'te bazı köy ve mezralar karantinaya alındı. Kütahya'da ise olumlu bir gelişme yaşandı. Bir köydeki karantina uygulaması sona erdi.

Yurt genelinde karantina önlemleri devam ediyor

Koronavirüs salgını nedeniyle karantina uygulanan yerleşim yerlerine yenileri eklendi. Batman'da bir bina karantinaya alındı.

Bahçelievler mahallesi 1611 sokakta bulunan bina 14 gün boyunca karantinada tutulacak.

Sivas'ta 3 köy daha karantinaya alındı. Suşehri ilçesine bağlı Çakırlı, Erence ve Akşar köyünün yanısıra, ilçe merkezinde bulunan Tepeardı Mahallesi'nde bir apartmanda karantina başlatıldı.

Öte yandan 29 Mart'ta karantinaya alınan 3 köyden sevindirici haber geldi. Koyulhisar ilçesinin Dilekli, Suşehri ilçesinin Gökçekaş ve Boyalıca köylerinde 14 günlük karantina süresi sona erdi. Aynı gün Koyulhisar ilçesine bağlı Boyalı köyünde başlatılan karantina süresi ise 18 Nisan'a uzatıldı.

Siirt'te 3 köy ve 5 mezra karantinaya alındı. Şirvan ilçesinde Cevizlik, Kesmetaş ve Oya köyü ile, Hate, Evsel, Hıdırhan, Bombat ve Bistan mezralarında karantina başlatıldı.

Kütahya'da bir köydeki karantina uygulaması kaldırıldı. Simav ilçesine bağlı Yeşildere köyünde 29 Mart'ta başlatılan karantina uygulaması sona erdi.

ulusal.com.tr

koronavirüs batman Kütahya Sivas siirt karantina