Suriye'den tepki

Türkiye'yi Suriye ile savaşa sokma planlarının yapıldığı ses kaydının ardından Suriye'nin Birleşmiş Milletler'deki Daimi Temsilcisi Beşar El Caferi'den tepki geldi. El Caferi, "Türk ordusu silahlı terör gruplarının eylemlerine askeri örtü sağlıyor" dedi. Suriye temsilcisi, İsrail'in de ateşkes bölgesindeki teröristlere destek sağladığını belirtti.

Suriye'den tepki

Türkiye ile Suriye'yi savaşa sokma tertibinin planlandığı ses kaydının ortaya çıkmasının ardından, Suriye'nin Birleşmiş Milletler'deki Daimi Temsilcisi Beşar El Caferi'den açıklama geldi.

El Caferi, açıklamayı Birleşmiş Milletler'in New York’taki merkezinde düzenlediği basın toplantısında yaptı. El Caferi; Türkiye ordusunun Lazkiye kırsalının kuzeyinde silahlı terör gruplarının eylemlerine askeri örtü ve destek sağladığını belirtti. Birleşmiş Mİlletler misakının açıkça ihlal edildiğini belirten Caferi, AKP Hükümeti ile İsrail, Suudi Arabistan, Katar ve terör gruplarının eşgüdümlü hareket ettiğini vurguladı.

Suriye, ülkenin kuzeyindeki terör ghruplarına destek veren bir diğer ülkenin de İsrail olduğunu açıkladı. Caferi, İsrail'in savaş uçaklarıyla Golan Tepeleri'ne düzenlediği bombalı saldırıları örnek gösterdi.

Caferi, ülkesinin, AKP Hükümeti'nin teröristlere verdiği destekle ilgili Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi'ne yedi resmi mektup gönderdiğini de belirtti.

ulusalkanal.com.tr

suriye türkiye açıklama