Saldırı görüntüleri yayınlandı!

Kanada Kraliyet Atlı Polisi, başkent Ottawa’da Ulusal Savaş Anıtı ve Parlamento Binası’na yönelik silahlı saldırı anının güvenlik kamera kayıtlarını basına izletti. Polis yetkilileri , saldırıyı yaptığı belirtilen Michael Zehaf-Bibeau hakkında yeni bilgiler de paylaştı.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi, başkent Ottawa’da Ulusal Savaş Anıtı ve Parlamento Binası’na yönelik silahlı saldırı anının güvenlik kamera kayıtlarını basına izletti. Polis yetkilileri, saldırıyı yaptığı belirtilen Michael Zehaf-Bibeau hakkında yeni bilgiler de paylaştı.

Kanada’nın başkenti Ottawa’da Ulusal Savaş Anıtı ve Parlamento Binası’na yönelik silahlı saldırının güvenlik kamera kayıtları ortaya çıktı.

Saldırı anının saniye saniye kaydedildiği görüntüler Kraliyet Atlı Polisi tarafından yayınlandı.

Düzenlenen basın toplantısında saldırıyı yaptığı belirtilen Michael Zehaf-Bibeau'a ait resim ile birlikte bazı bilgiler de paylaşıldı. Hafta başında Montreal’de gerçekleşen silahlı saldırı ile bu saldırının bağlantısı olmadığına dikkat çekildi.

Polis yetkilileri, “Ulusal Savaş Anıtı’nda ve Parlamento Binası’nda saldırıları yapan tek kişidir ve Zehaf-Bibeau yalnız hareket etmiştir denildi. Ayrıca soruşturmanın devam ettiği bilgisi verildi.

Kanadalı güvenlik birimlerinin saldırıyı yapan Zehaf-Bibeau’yu takip ettiği ve hakkında seyahat yasağı konulduğu iddialarına da yanıt verildi. Yetkililer, saldırganın, polis tarafından takip edilen ve seyahat etmesi tehlikeli 90 kişi arasında olup olmadığını teyit edemeyeceklerini belirtti.

Dün yaşanan saldırı olayında anıtta nöbet tutan asker Nathan Cirillo hayatını kaybetmiş, saldırgan ise parlamento binasında polisle girdiği silahla çatışmada vurularak öldürülmüştü.

ulusalkanal.com.tr