Türk rehineler için eylem hazırlığı

Irak'ın Musul kentinde IŞİD tarafından kaçırılan 49 Türk rehinenin aileleleri eylem hazırlığında. Dışişleri Bakanlığı’ndan sağlıklı bilgi alamadıklarını söyleyen aileler, Ankara’da çadır kurmayı planlıyor.

Türk rehineler için eylem hazırlığı

IŞİD'in 49 konsolosluk görevlimizi kaçırmasının üzerinden tam 2 ay geçti. Ancak rehinelerin geri alınması için hala somut bir adım atılmadı. Bu duruma isyan eden rehinelerin aileleri Ankara'ya çadır kurma hazırlığında.

IŞİD Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’na 11 Haziran'da baskın düzenleyerek 49 Türk'ü rehin almıştı. O günden bu yana rehinelerin aileleri IŞİD'in elindeki yakınlarının kurtarılmasını bekliyor. Ancak aileler, AKP hükümetinin pasif tutumundan şikayetçi. Kendilerine somut bir bilgi verilmediğini söyleyen rehine aileleri, hükümete karşı 10 bin imza toplayarak Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Ailelerinin kaygısı, ABD'nin IŞİD'e müdahale etmesiyle daha da arttı. Operasyonların ardından Dışişleri Bakanlığı’nı telefon yağmuruna tutan ailelere, somut hiçbir bilgi verilmedi.

Şimdi ise aileler Ankara'da eyleme hazırlanıyor. Sağlıklı bilgi alamamaktan yakınan aileler, somut gelişmeler yaşanmazsa Ankara’da çadır kurmayı planlıyor.

Aileler, önce Dışişleri Bakanlığı’ndan randevu isteyecek. Temaslardan sonuç alamazlarsa Ankara Güvenpark'ta çadır kuracaklar.

ulusalkanal.com.tr