İstanbul Askeri Casusluk davasında 1 muvazzaf komutan daha tutuklandı

Yargıtay tarafından onanan İstanbul Askeri Casusluk davasında tutuklamalar devam ediyor. Muvazzaf Deniz Yarbay Tamer Çetin, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kapatılan özel görevli mahkeme kararının onamasıyla 43 subay için yakalama emri çıkarılmıştı.

İstanbul Askeri Casusluk davasında 1 muvazzaf komutan daha tutuklandı

4 aydır Anayasa Mahkemesi'nde karar bekleyen İstanbul Askeri Casusluk davasında 1 muvazzaf komutan daha tutuklandı.

Deniz Kurmay Yarbay Tamer Çetin Sstanbul Askeri Casusluk davasından verilen hükümün Yargıtay'da onanması nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geçici olarak Muğla Cezaevi'ne gönderilen muvazzaf Yarbay Çetin'in en yakın askeri cezaevi olan İzmir Buca veya Şirinye Cezaevleri'nden birine nakledilmesi bekleniyor.

Eşi ile birlikte seyahat ederken konakladığı dinlenme tesisine gelen jandarma ekiplerince tutuklanan Yarbay Çetin özel görevli mahkeme tarafından 8 yıl bir buçuk ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kapatılan Özel Görevli İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı, Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onanmıştı. Kararla birlikte 43 subay hakkında yakalama emri çıkarıldı.

Tamamı dijital verilerden oluşan delillerle mahkum edilen 43 subaydan 3'ü şu ana kadar yakalanarak cezaevine gönderildi.

ulusalkanal.com.tr