Cem Aziz Çakmak Tahliye edildi

Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 3 yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu sanık Emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak hastalığından dolayı infazının 6 ay ertelenmesine karar verilerek tahliye edildi.

Cem Aziz Çakmak Tahliye edildi

Avukat Şule Nazlı Erol, 30 Ocak Cuma günü Silivri Cezaevi'nin bağlı olduğu Bakırköy Adliyesindeki infaz savcılığına müracaat ederek, müvekkilinin ağır hastalığı nedeniyle infazının ertelenmesini talep etti. Talebi değerlendirmeye alan Bakırköy Savcılığı Adli Tıp Kurumu'ndan sağlık raporu istedi.

Balyoz Davası'ndan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 18 yıllık hapis cezasına çarptırılan Cem Aziz Çakmak, 20 gündür akciğer kanseri teşhisiyle Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Burada, akciğerinden parça alınan Çakmak'ın, patoloji sonucunda kanser olduğu tespit edildi. Hastane, Çakmak'ın tan teşekküllü bir hastanede tedavi edilmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi. Raporda, Çakmak'ın hastalığı ayrıntılı olarak anlatıldı.

Sağlık raporlarını inceleyen Bakırköy infaz savcılığı Cem Aziz Çakmak'ın infazının 6 ay ertelenerek, tahliyesine karar verilmesine hükmetti.

Kararın açıklanmasından sonra eşi, kızları, kızkardeşleri ve sevenleriyle birlikte hastaneden ayrılan Cem Çakmak geceyi kızı Tuğçe’nin evinde geçirdi. Çakmak bugün Ankara GATA’da tedavi görmek üzere Ankara’ya hareket edecek.

Abla Filiz Çakmak kardeşi nin sağlık durumuna ilişkin şu bilgileri verdi:

"Kardeşim Akciğer kanseri. Sağlık durumu çok ciddi boyutta. Adli Tıp Kurumu da kararında kardeşimin durumunun ciddi olduğuna karar verdi. Savcılıkta bu karara istinaden infazını 6 ay erteledi. Bu zor günleri de aşacağız. Kardeşim bu durumda Silivri Cezaevi'nde kalamazdı. Annem ve babam kardeşimin kanser olduğunu bilmiyor.

"Cem Aziz Çakmak twitter ve facebook hesabından mesaj yolladı

Twitter hesabındaki mesajı:

“3 yıldır bir kumpasla elimden alınan özgürlüğümün bir tümör sayesinde geri verilmesi içimi çok acıttı”

Facebook hesabındaki mesajı:

“Dün teşhisi koydular. Akciğer bilmem nesi. Adını söylemek hoş olmuyor. Neyse nelerle mücadele etmedik ki, ciğerdeki küçücük bu düşmanla mi başa çıkamayacağız. ÇIKARIZ ELBET.

Asil söylemek istediğim bu süreçte siz dostlarımdan gördüğümüz yoğun ilgi ve desteğin bana olağanüstü güç vermiş olmasıdır. Hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunarım. BU SAVAŞTA YALNIZ OLMADIĞIMI BILIYORUM. .."

Aydın Gergin

ulusalkanal.com.tr

Balyoz tahliye cem aziz çakmak