Polisin tecavüz tehditi

Haziran direnişinde bir otoparka sığınan gençleri dakikalarca döven Antalya polisiyle ilgili yeni bir skandal daha gündeme geldi. Antalya polisinin Haziran Direnişi'nde gözaltına aldığı kadınları tecavüzle tehdit ettiği ortaya çıktı.

Polisin tecavüz tehditi

Antalya polisi, Haziran direnişinde bu görüntülerle tartışma yaratmıştı. Şimdi yeni bir skandal daha gündeme geldi.

Antalya polisinin, Haziran direnişinde gözaltına alınan kadınları tecavüzle tehdit ettiği ortaya çıktı. Skandal tehdit, Antalya savcılığı tarafından hazırlanan Gezi İddianamesine yansıdı.

İddianamede sanık yapılan N.E. isimli kadının ifadesine göre olay şöyle gelişti: N.E. 2 Haziran akşamı ablasıyla buluşmak için sokağa çıktı. Bu sırada, polislerin bir genç kızı saçından tutup döverek gözaltına aldıklarını gördü ve "Durun ne yapıyorsunuz" dedi.

Polis şiddeti, bunun üzerine N.E.'ye yöneldi. Yeğeniyle birlikte gözaltına alınan kadın, polisler tarafından copla dövüldüklerini anlattı.

Kadının ifadesine göre, kendilerini copla döven polisler bir yandan da ağza alınmayacak küfürler ediyordu.

İddianameye yansıyan sanık ifadeleriyle; polisin ve AKP sempatizanlarının eylemci yurttaşlara uyguladığı işkence ortaya çıktı.

Sanıkların tamamına yakını, gözaltına alınırken ya da karakolda polis şiddetine maruz kaldığını ifade etti. Polislerin eylemci kadınlara küfrettiği de savcılık ifadelerine ve iddianameye yansıdı.

Ancak 170 yurttaşa eylemlere katıldığı gerekçesiyle dava açan savcılık, polis şiddeti ve kadınlara tecavüz tehdidini görmezden geldi.

ulusalkanal.com.tr