Demirtaş: İçinde bulunduğumuz dönem sürecin bittiği gibi yorumlanmamalı

Selahattin Demirtaş'tan da açılım süreciyle ilgili açıklama geldi. "Süreç duraksayabilir ama yaşadığımız çatışmalar sürecin bittiği gibi yorumlanmamalı" diyen Demirtaş, PKK'nın çatışmasızlık çağrılarına olumlu yanıt verecek değerlendirme yapması gerektiğini söyledi.

Demirtaş: İçinde bulunduğumuz dönem sürecin bittiği gibi yorumlanmamalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın süreç bitti açıklamasının ardından bir açıklama da HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan geldi.

Reuters haber ajansına konuşan Demirtaş "Çözüm Süreci zaman zaman duraksamalar, gerilemeler ve gerilimlerle tıkanabilir ama biz şu anda içinde bulunulan vahim durumun sürecin bittiği gibi yorumlanmaması gerektiği kanaatindeyiz. Bir an önce çatışmasızlık hali sağlanmalı ve yeniden müzakerelere dönebilmenin güven koşulları yaratılmalı." dedi.

"Bir an önce çatışmasızlık sağlanmalı, parlamento bir bütün olarak sorumluluk almalı; PKK da çatışmasızlık çağrılarına mutlaka olumlu yanıt verecek değerlendirme yapmalı." ifadelerini kullanan Demirtaş "AKP aslında IŞİD'e karşı savaşmıyor.Asıl amaçları Suriye'deki Kürt oluşumunu engellemek" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr