Kocasakal: Devlet kurumlarına yuvalanan "Pararel Yapı" söküp atılmalı

Meclis'e sunulan Yargıtay ve Danıştay tasarısıyla ilgili İstanbul Barosu'ndan açıklama geldi. Baro Başkanı Ümit Kocasakal, "Paralel yapı" mensuplarının devlet kurumlarında sökülüp atılması gerektiğini belirtti. Örgüt ile mücadele vurgusu yapan Kocasakal, yeni pakete dair kaygılarını da açıkladı. Aydınlık'a konuşan yargı mensupları ise düzenleme ile birlikte yüksek yarı kurumlarında "Blok oy" kullanan f tipi örgütün dağıtılacağını söyledi.

Kocasakal: Devlet kurumlarına yuvalanan "Pararel Yapı" söküp atılmalı

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan Yargıtay ve Danıştay tasarısı ile ilgili konuştu.

11 Baro yönetisisi ile birlikte açıklama yapan Kocasakal, "Paralel yapı" ile mücadele edimesi gerektiğini vurguladı.

Kocasakal, devlet kurumları içinde yuvalanan örgütün bir an önce sökülüp atılması gerektiğini söyledi.

Kocasakal, açıklamasında yeni yargı paketi ile ilgili kaygılarını da dile getirdi.

​"F TİPİ BLOK DAĞITILIYOR"

Aydınlık gazetesine konuşan yargı mensupları da, düzenlemeyle birlikte 2010'daki referandum sonrasında Yargıtay ve Danıştay'a atanan ve seçimlerde "Blok oy" kullanan F tipi örgütün dağıtılacağını kaydetti.

"Hükümet o günlerde yargıyı neredeyse cemaate teslim etmiş. Cemaat HSYK'yı ele geçirdikten sonra Yargıtay ve Danıştay'a atanan yeni üyelerin tamamına yakını Cemaat seçmiş. Sonrasında yargı tarihinde hiç görülmemiş "Blok oy" konusu gündeme geldi. Yargıtay ve Danıştay'da bütün seçimlerde blok oy kullanarak yğksek yargıyı tamamen kontrol altına almaya çalıştılar. Bu kabul edilebilir bir şey değil. "Önce HSYK'da hakimiyetleri kırıldı. Şimdi sırada Yargıtay ve Danıştay var. Zarar büyük neresinden dönülse kârdır"

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yüksek yargıda yapılan düzenlemenin Meclis tatile girmeden önce yasallaşacağını açıklamıştı.

Haber: Adnan Türkkan - Kamera: İhsan Ulak​

ulusalkanal.com.tr