Celepoğlu ve Cihangiroğlu hakkındaki iddianame kabul edildi

MİT TIR’ları davasında eski Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve eski Jandarma Kriminal Daire Başkanı emekli Albay Burhan Cihangiroğlu hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede, Ergenekon tertibinde önemli rol oynayan "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesindeki imzanın "Dursun Çiçek’in el ürünü imza olduğuna" dair verilen uzman raporunun Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı’nca hazırlandığına vurgu yapıldı.

Celepoğlu ve Cihangiroğlu hakkındaki iddianame kabul edildi

MİT TIR’ları soruşturması kapsamında tutuklanan eski Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve eski Jandarma Kriminal Daire Başkanı emekli Albay Burhan Cihangiroğlu hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

İstanbul Başsavcıvekili İrfan Fidan’ın hazırladığı iddianamede, Celepoğlu ve Cihangiroğlu'na, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçlamaları yöneltildi.

İddianamede eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve emekli Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in tutuklanmalarına gerekçe olarak gösterilen ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ ile ilgili belgeye ilişkin de ayrıntılar yer aldı. Belgedeki imzanın Dursun Çiçek’in el ürünü imza olduğuna dair verilen uzman raporunun emekli Albay Burhan Cihangiroğlu’nun başkan olduğu dönemde Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı’nca hazırlandığına vurgu yapıldı.

Savcılık, “MİT TIR’ları silah ve şiddet kullanılarak durduruldu. Devlet sırrı kapsamındaki malzemelerden hukuka aykırı biçimde numuneler alındı” tespiti yaptı.

Dönemin Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kubilay Ayvaz’ın verdiği ifade ile Jandarma Genel Komutanlığı’ndan gönderilen bir yazı delil olarak iddianamede yer aldı. TIR’ların durdurulduğu gün olay yerinde bulunan Yüzbaşı Ayvaz, Celepoğlu’nun kendisini arayarak, MİT mensuplarını etkisiz hale getirmek için, "Herhangi bir şeye ihtiyacın var mı? Sana Jandarma özel harekât timi göndereyim mi?" diye sorduğunu, kendisinin de buna gerek olmadığını söylediğini belirtti.

İddianamede jandarma personelinin olay öncesinde Ankara’da toplantı düzenleyip TIR’ların durdurulması ile ilgili planlama yaptıkları iddası da yer aldı.

ulusalkanal.com.tr