Başbakan Yıldırım'dan flaş Abdullah Gül açıklaması

AKP kurucularından 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aday olup olmayacağı tartışmaları ile ilgili bir açıklama da Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, Gül'e "Ne eski, ne de yeni yerine yaranamazsın" diye seslendi.

Başbakan Yıldırım'dan flaş Abdullah Gül açıklaması

11'nci Cumhurbaşkanı Adbullah Gül, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday gösterilecek mi? Gül cephesinden henüz somut bir açıklama yok. Bu da Gül'ün adaylığı tartışmalarının sürmesine neden oluyor.

Siyasi kulislerde ki belirsizlik sürerken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ardından Abdullah Gül'e bir uyarı da Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi.

İspanya dönüşü gazetecilierin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, Gül'ün olası Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yıldırım, AKP kurucularından biri olan, AKP'nin çıkardığı ilk Başbakan ve Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül'e uyarıda bulundu. Başbakan "Önemli bir siyasi hareketten ayrıldığımızda ne ayrıldığın siyasi harekete ne de yeni yerine yaranabilirsin. Tecrübeler bunu göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, 23 Nisan'da TBMM'de düzenlenen resepsiyonda, Gül'ün olası adaylığı ile ilgili bir soruya "Onu kendisine sorun" diyerek yanıt vermişti.

ulusal.com.tr