Trump ile Netanyahu ortak basın toplantısı düzenledi

Amerika Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu ortak basın toplantısı düzenledi. Trump, İsrail-Filistin sorununun iki ya da tek devletlei çözümüne sıcak baktıklarını açıkladı. Bu ifade üzerine Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres ise iki devletli çözüm dışında bir alternatifi olmadığı söyledi.

Amerika Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu Beyaz Saray'daki gösüşmesinin ardından kamerlar karşısına çıktı. Trump, iki devletli çözüm yaklaşımından farklı bir tablo çizdi. Trump iki devletli çözüm dışındaki alternatiflere de açık olduğuklarını vurguladı.

Amerikan başkanı, İsrail'in yeni yerleşim yerleri inşasını bir süre durdurumasını istedi. İsrail Başbakanı Netanyahu da "barışın önünde yerleşim yeri inşasının engel olmadığını" ancak bu konuyu konuşarak uzlaşabileceklerini belirtti.

İki liderin gündem başlıklarından biri de İran'ın nükleer programıydı. Trump, "İran'ın nükleer silahlara sahip olmasına izin vermeyeceğim" dedi.

Trump, ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması konusunda ise "Bunun olmasını istiyoruz; ne zaman olacağına bakacağız." değerlendirmesini yaptı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de Mısır'da İsrail-Filistin sorununa iki devletli çözümün alternatifi olmadığı söyledi.

ulusalkanal.com.tr