Erdoğan: Herkesin petrol için gittiği Ortadoğu'ya biz demiryoluyla gittik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik Ödülleri töreninde konuştu.

Erdoğan: Herkesin petrol için gittiği Ortadoğu'ya biz demiryoluyla gittik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik Ödülleri töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

İnsan insanın merhemidir. Ödüllerimiz Sudan'ın7. Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Ez-Zeheb. Kahraman Mehmetçiğimiz İsmail Ertem, doktor Cemile Mahmut hanımefendi, Dr. Mads Gilbert, “Leyla’dan Sonra” Hareketi, Osman Gerem, Susan Carland'a teşekkür ediyorum. Onbinlerce öğrencimize verilen burslar, 86 tane yapılan imam-hatipler takdire şayan hizmetlerdir. Suriyeli kardeşlerimizin çocukları için eğitim olanakları sağlayan Türk Diyanet Vakfı'na özellikle teşekkür ediyorum.

AYRIM YAPMADAN HERKESİN YANINDA

Bin şubesi ile Diyanet Vakfı insan ayrımı yapmadan herkesin yanında oluyor. Dünyanın her tarafında yürüttükleri faaliyetleri takdirle takip ettiğimi belirtmek istiyorum. 30 yıllık bir emek olan İslam Ansiklopedisi'ni Türkiyr'nin en önemlieserleri arasında görüyorum. Evlatlarımıza ve yavrularımıza verdikleri önemi de çok değerli görüyorum. Suriyeli vatandaşlarımız için yaptıkları kampanyalar için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Bu dönemde çocuklarımıza, gençlerimize, genç kızlarımıza daha çok sahip çıkmalıyız. Yeni nesilleri yetiştirirken şer odaklarına karşı da azami ölçüde dikkatli olmalıyız.

DAHA BÜYÜK BİR ÖDÜL OLABİLİR Mİ?

Kamerunlu bir heyet geliyor. Diyanet İşleri Başkanımızdan bir takım isteklerde bulunuyor. Başkanımız da sadece bir tanesini yapabilirim diyor. O da listeden sadece bir tanesini işaretliyor. Onda da şu yazıyor: Sarığınızla cübbenizle bizi ziyaret edin. diyor. Siz bilmezsiniz bunun anlamını diyor. O gün başkanımızı 30 bin kişi karşılıyor. 90 yaşında bir amca geliyor ve başkanımıza şunu diyor "Kusseri seferi şimdi tamamlandı." Sizin atalarınız ÇAD'a kadar geliyor 400 yıl sonra şimdi bu sefer tamamlandı diyor. Bundan daha büyük bir ödül olabilir mi?

HERKESİN PETROL İÇİN GİTTİĞİ ORTADOĞUYA BİZ...

Vakıf anlayışının anlamı bu topraklardır. Bizim medeniyetimiz iyiliğin kurumsallaştığı bir vakıf medeniyetidir.

Bizim ecdadımız gittiği yerlere kılıcıyla gitmiştir ama gönülleri fethetmiştir. Herkesin petrol için gittiği Ortadoğu'ya biz demiryoluyla gittik. Afrika'ya gittiğimizde bize şunu dediler " Batı bizim elmasımız için geldi. Siz bize yardım için geldiniz." Biz de onlara bizi çabuk anlayın. Yoksa yine siz kaybedersiniz. İnsanlığın özlem duyduğu barış bizimle gelecektir. Dönüşüm sancısı çeken kardeş toplumlar gözünü ülkemize dikmiş bir rehberlik bekliyorlar.

erdoğan cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan haliç kongre merkezi Türkiye Diyanet Vakfı