Rennan Hoca'dan Ulusal Kanal'a mesaj: Yanmak gökbilimcilerin yazgısıdır

Rennan Hoca'dan Ulusal Kanal'a mesaj: Yanmak gökbilimcilerin yazgısıdır

Anayasa Mahkemesi’nin kararını uygulayan, türbanlı öğrencilerin derse girmelerini engellediği gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Doktor Rennan Pekünlü, dün İşçi Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, 23. Dönem CHP Milletvekili Prof. Dr. Esfender Korkmaz ve Prof. Dr. İzzettin Önder'in katılımıyla Ulusal Kanal'da canlı yayınlanan Gündem Özel programına mesaj gönderdi.

Pekünlü, "Sayın Hulki Cevizoğlu, programınızı izlerken duygularımı aşağıdaki dizelere dökmek istedim" dediği mesajında Nazım Hikmet'in 'Kerem Gibi' şiirinden alıntı yaptı

İşte Pekünlü'nün Ulusal Kanal canlı yayınına gönderdiği o mesaj:

Sayın Hulki Cevizoğlu, programınızı izlerken duygularımı aşağıdaki dizelere dökmek istedim.

Desteğiniz için teşekkürler.

Rennan Pekünlü

Yanmak”, gökbilimcilerin yazgısıdır. Üzerinde çalıştıkları yıldızlar, gökadalar en soğuk olanından en sıcağına dek yanar; gözlemevleri yanar; iğrenç bir zorlamayla engizisyon önünde diz çöküp pişmanlığa davet edilirler, yürekleri yanar; kafaları kazınır zindanlara atılırlar, hem kendileri hem de yakınları yanar. Yazgısı yanmak üzerine çizilmiş olan gökbilimciler, bir anlamda üzerinde çalıştıkları cisimlerin yazgısını öykünürler. Ancak bu, bilinçli, kendini “tüketici” bir öykünmedir. Çevresini aydınlatabilmek için kendisini tüketmesi gerektiğini üzerinde çalıştığı yıldızdan ve kendisine örnek olan ozanından, Nazım Hikmet’ten öğrenmiştir:

Ben yanmasam

sen yanmasan,

Biz yanmasak,

nasıl çıkar

karanlıklar aydınlığa"

SON 3 GÜN

Prof. Dr. Pekünlü, 27 Kasım Perşembe günü saat 10.00’da Bornova Büyük Park içinde yer alan Evlendirme Dairesi’nde “Evren ve Evrim” konulu son dersini verdikten sonra Foça Açık Cezaevi’ne teslim olacak.

ulusalkanal.com.tr