Muğla Ula depremi sonrası Doğan Perinçek'ten önemli uyarı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü'nden emekli olan Profesör Doktor Doğan Perinçek, dün Muğla'nın Ula ilçesinde meydana gelen deprem sonrası "En büyük endişemiz ise daha kuzeyde Aydın dolayındaki fayların tetiklenmesi idi. Aydın dolayı için endişelerimiz devam ediyor. Fakat bu konuda zaman verecek bilgi elimizde yok." dedi

Muğla Ula depremi sonrası Doğan Perinçek'ten önemli uyarı

Dün saat 23.22'de Muğla'nın Ula ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem sonrası Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü'nden emekli olan Profesör Doktor Doğan Perinçek, önemli uyarılarda bulundu.

Aydın dolayı için endişelerinin devam ettiğini açıklayan Perinçek bu konuda zaman verecek bilginin elde olmadığını ekledi.

Perinçek, en büyük endişesinin ise daha kuzeyde Aydın dolayındaki fayların tetiklenmesi olduğunu da belirtti.

Prof. Dr. Doğan Perinçek'in açıklamaları şu şekilde:

Arıcılar Ula Muğla da 23.22 de olan 5 büyüklükteki depremi Bodrum depreminden ayrı fakat Bodrum depreminin tetiklediği fayların ürettiği bir deprem olarak değerlendiriyorum. Bodrum depreminin kuzeyindeki alanlarda mevcut fayları tetiklediğini izlemiştik, ayrıca doğusundaki fayları da tetikleme olasılığından bahsetmiştik. En büyük endişemiz ise daha kuzeyde Aydın dolayındaki fayların tetiklenmesi idi. Aydın dolayı için endişelerimiz devam ediyor. Fakat bu konuda zaman verecek bilgi elimizde yok.

ulusal.com.tr

deprem muğla Ula doğan perinçek