İngiltere, İran ile ilgili seyahat uyarısını kaldırdığını açıkladı

İngiltere İran'la ilgili seyahat uyarısını değiştirdi. "İran'a gerekli olmadıkça seyahat edilmemesi" uyarısı kaldırıldı.

İngiltere, İran ile ilgili seyahat uyarısını kaldırdığını açıkladı

Nükleer anlaşmasının ardından İngiltere İran'la ilgili seyahat uyarısını değiştirdi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İran'ın özellikle Irak, Pakistan ve Afganistan sınırlarındaki bölgelerine gerekli olmadıkça seyahat edilmemesi tavsiyemiz devam etmektedir. Ancak, İran'ın geri kalanına gerekli olmadıkça seyahat edilmemesi uyarımızı kaldırıyoruz" ifadesine yer verildi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond "İran'ın diğer bölgelerinde İngiliz vatandaşlarına yönelik riskin, Ruhani hükümetiyle birlikte azaldığını düşünüyoruz" dedi.

Tahran'daki İngiltere Büyükelçiliği de kapalı, İngiltere bu yıl sona ermeden Tahran'daki Büyükelçiliğini yeniden açmayı planlıyor. İngiltere de birçok Batı ülkesi gibi Hasan Ruhani dönemini, Suriye krizinin sona ermesi ve Tahran'ın nükleer programına ilişkin uluslararası toplumdaki gerginliğin giderilmesi için fırsat görüyor

ulusalkanal.com.tr

ingiltere iran