Naksan Holding yöneticileri hakim karşısında! O isimler neden tutanağa yazılmadı

Gaziantep ve Türkiye'nin en büyük firmalarından biri olan Naksan Holdingin yöneticilerinin FETÖ üyeliği kapsamında yargılanmasına başlandı. Holding yöneticileri, "aldatıldım" diyerek savunma yaptı

Naksan Holding yöneticileri hakim karşısında! O isimler neden tutanağa yazılmadı

Türkiye'nin en büyük firmalarındandı, yöneticileri FETÖ üyeliğinden tutuklandı. Dava Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Toplam 25 şüpheli bulunuyor. 6 kişi Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme, Vergi Usul Kanununa Muhalefet, 19 kişi de örgüte üye olma suçundan yargılanıyor.

Savunmasını yapan Cahit Nakıpoğlu, FETÖ'yü kastederek "Memleket için faydalı işler yapan bir yapı olarak biliyordum, aldatıldım" şeklinde konuştu.

Mahkeme, Cahit ve Taner Nakıpoğlu'nun tahliye ve beraat taleplerini red etti. Dava, 20 Şubat'a ertelendi.

Öte yandan yargılamayla birlikte Nakıpoğlu'nun daha önce savcılıkta verdiği ifade de yeniden gündeme geldi. Holdingin sahibi, savcılıkta FETÖ'ye yakın isimleri vermiş, ancak bu ifadeler tutanağa geçirilmemişti.

Nakıpoğlu, sorgusunda FETÖ'nün Gaziantep Bölge İmamı Mehmet Kocatürk'le kendisini Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in tanıştırdığını söylemişti. Nakıpoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Sanko Holding'in patronu Abdulkadir Konukoğlu ve AKP Milletvekili Ahmet Uzer gibi birçok vekil ismi de vermişti.

FETÖ sermayesiyle kurulduğu, tamamen bu örgüte ait olduğu iddia edilen Naksan Holding ve Nakıboğlu ailesine ait olan 51 şirket kayyuma ve TMSF'ye devredilmişti.

HABER: EKREM DEMİR

ulusal.com.tr