Gözler salı gününe çevrildi!

Gözler Salı günü Avustusturya'nın Başkenti Viyana'da yapılacak olan toplantıya çevrildi. Toplantı tarihinin yaklaşmasıyla birlikte, karşılıklı açıklamalar ve Tahran'ın müzakerelerdeki kararlılığı ülke basınında geniş yer buldu. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "Nükleer anlaşma için hiçbir ciddi engel yok" dedi.

Gözler salı gününe çevrildi!

İranSalı günü Avusturya'nın Başkenti Viyana'da yapılacak olan Nükleer müzakerelere kilitlendi. Toplantı tarihinin yaklaşmasıyla birlikte İran basını da müzakereler ile igili gelişmelere geniş yer ayırdı.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Mecid Tahtirevanci Viyana görüşmesinde, batılı ülkelerin müzakerelerde sonucunu belirleyecek kritik kararı alıp alamayacaklarının ortaya çıkacağını söyledi.

Cam-i Cem gazetesine konuşan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Nükleer müzakere heyeti üyesi Abbas Erakçi, müzakerenin çok hassas bir dönemde olduğunu ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de konuya ilişlin önemli bir açıklama yaptı. Zarif, Çin'in CCTV televizyonuna verdiği röportajda "Ben Nükleer anlaşma için ciddi engeller olduğunu sanmıyorum" dedi.

"İran'ın nükleer programının barışçıl kalacağını" söyleyen Zarif, haksız ambargoların kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Zarif, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve AB dış politika sorumlusu Catherine Ashton ile İran'ın nükleer enerji programı konusunda kapsamlı bir nihai anlaşmaya varmak için 09-10 Kasım tarihinde Umman sermaye Muskat'da bir araya gelecek.

Haber: Yakup Arslan / Tahran

ulusalkanal.com.tr

iran İran Dışişleri Bakanı viyana nükleer müzakere salı günü