Sıra yüksek yargıda: İnceleme başlatıldı

F tipi örgütü Yüce Divan'da yargılatacak adım atıldı. Kumpas davalarında özel görevli mahkemelerin cezalarını oy birliğiyle onayan Yargıtay üyeleri hakkında inceleme başlatıldı. İnceleme yargılamaya dönüşürse bir ilk yaşanacak. F tipi örgüt Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesi'nde yargılanacak

Sıra yüksek yargıda: İnceleme başlatıldı

F tipi örgüte Yüce Divan yolu açıldı. Özel görevli mahkemelerin kumpas davalarında verdiği cezaları onayan Yargıtay üyeleri hakkında inceleme başlatıldı.

Dönemin Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi üyeleri hakkındaki şikayetleri değerlendiren Yargıtay 1'inci Başkanlık Kurulu, heyet hakkında inceleme kararı verdi. İnceleme için Yargıtay 11'inci Ceza Dairesi görevlendirildi.

Ankara'da ikamet eden şikayetçi ve mağdurlar Yargıtay'da dinlenecek. Diğer mağdurlar ise İstanbul'daki Adalet Komisyonları'nda ifade vererek şikayetlerini aktaracak. Yargıtay 11'inci Ceza Dairesi, şikayetçi ve mağdurlara talimat yazısı göndererek ifade vermelerini istedi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul, üye hakimler Hamza Yaman, Ahmet Toker, Fikriye Şentürk ve Abdurrahman Kavun ile Yargıtay Savcısı Hüseyin İnce hakkındaki inceleme tamamlandıktan sonra hazırlanan dosya 1'inci Başkanlık Kurulu'na gönderilecek.

Heyet üyelerinin yargılanmasına karar verilirse F tipi örgüte yönelik yargılamalarda bir ilk yaşanacak. F tipi örgüt ilk kez Yüce Divan'da yargılanacak. Anayasa'nın 148'inci maddesine göre yüksek yargı üyelerinin görevlerinden kaynaklanan suçlarla ilgili yargılamalar Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesi'nde görülüyor.

Dönemin Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi Balyoz, İstanbul Askeri Casusluk, Atabeyler ve Hanefi Avcı dosyası gibi kumpas davalarında verilen mahkumiyetleri oy birliği ile onamıştı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr