Dünyada 4. dalga tehdidi

Kovid-19 salgınında vaka sayıları dünya genelinde artıyor. 4. dalga tehdidine karşı birçok ülke, tedbirleri sıkılaştırma kararı aldı.

Dünyada 4. dalga tehdidi

Kovid-19 salgınında 4. dalga tehididi yükseliyor. Vaka sayıları yeniden yükselişte. Dünya ülkeleri ise kaldırdığı birçok tedbiri yeniden uygulamaya başladı.

Dünya genelinde virüse yakalananların sayısı 203 milyon 350 bini geçti. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 4 milyonu aştı. Yeni vakaların büyük bir bölümü delta varyantından oluşuyor.

Vaka sayılarının özellikle yaz döneminden bu yana artması, dünya ülkelerini de harekete geçirdi. Avrupa ülkeleri daha şimdiden yurtdışından dönenlere aşı veya test zorunluluğu getirmiş durumda.

Sadece tatilcilere yönelik değil, yurtiçinde yaşayan vatandaşlar da yeni önlemlerden etkileniyor. Geçtiğimiz günlerde sağlık çalışanlarına aşı zorunluluğunu getiren Fransa, aşısı tamamlanmadan veya negatif test sonucu ibraz edemeden ziyaretçi kabul eden müze, sinema veya spor merkezlerine 9 bin Avro'ya kadar ceza uygulayabilecek.

Almanya'da bugünlerde gençlere de aşı yapılması tartışılıyor. Ülkede okulların açılmasından önce 12-17 yaş grubunda yüksek riskli olan gençlere aşı çağrısı yapıldı. Çağrının yaş grubundaki diğer çocuklara yapılıp yapılmaması üzerindeki tartışmalar da devam ediyor.

Yükselen vakalar karşısında İsrail, "yeşil geçiş" sistemini yeniden uygulamaya başladı. Vaka sayılarının 1100'ü aştığı ülkede kapalı alanlara artık ancak aşılanmış ya da hastalığı atlatmış kişiler girebilecek.

Dünya genelinde özellikle yaz tatilinin sonlarına doğru vaka sayılarındaki artış olması bekleniyor. Tedbirlerin sıklaştırılmasının yanı sıra salgına karşı en etkili çözüm olarak ise aşılama görülüyor.

pandemi koronavirüs Kovid19 salgın vaka sayıları Kovid19 salgını 4. dalga