İran’lı çiftçiler bağbozumu yaptı, mahsüllerini sergiledi

İran’ın "Üzüm Kenti" olarak bilinen Urmiye şehri 4. Üzüm Festivali'nde yerli ve yabancı konuklarını ağırladı. On çeşit üzümün yetiştirildiği kentte çiftçiler bağbozumu yaptı, ürünlerini sergiledi. Kentin belediye başkanından Türk ambalaj sektörüne yatırım çağrısı geldi. Ulusal Kanal’a konuşan belediye başkanı Muhammed Hazretpur, "Türk sermayesini şehrimize bekliyoruz" dedi.

İran’lı çiftçiler bağbozumu yaptı, mahsüllerini sergiledi

Bağ bozumu yapıldı, İranlı çiftçiler bu yılın üzüm hasatını topladı.

İran’ın Batı Azerbaycan Eyaleti’nin merkezi şehri Urmiye’de 4'üncüsü düzenlenen geleneksel Üzüm Festivali’nde çiftçiler, yetiştirdikleri mahsülü gururla sergiledi.

Festival alanında Urmiye’nin doğal ve tarihi alanlarının da tanıtıldığı stantların yanısıra, el sanatlarının sergilendiği bölümler de büyük ilgi gördü.

İçerisinde dünyaca ünlü Freng Üzümü’nün de bulunduğu on çeşit üzümün yetiştirildiği, kuruyemiş ve kuru incir üretiminde de büyük potansiyele sahip kenten Türk sermayesine yatırım çağrısı geldi. Ulusal Kanal’a konuşan Urmiye Büyükşehir Belediye Başkanı Muhammed Hazretpur, Üzüm Festivali ile hem turizm alanında hem de ticari anlamda yerli ve yabancı yatırımcının dikkatini cezbetmeyi amaçladıklarını söyledi.

Türk yatırımcıların kente büyük ilgisinin olduğunu söyleyen Hazretpur, özellikle ambalaj sektöründe Türk işadamlarına yatırım çağrısı yaptı.

"Türkiye özellikle ürünlerin paketlenerek piyasaya sürülmesi anlamında çok başarılı, biz Türk yatırımcısının özellikle bu alanda tecrübelerinden yararlanmak ve özellikle ambalaj sektörünün şehrimize yatırım yapmasını istiyoruz. İhracat anlamında Türkiye ile oldukça sağlam ilişkilerimiz mevcut kuru üzüm, badem, ceviz ve incir gibi üretim kapasitemizin yüksek olduğu ürünlerin uluslarası standartlarda paketlenerek başta Avrupa ve diğer ülkelere ihracatının yapılması için Türk sermayesini şehrimize bekliyoruz."

Haber/Kamera: Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr