ABD'li Senatörden Suudi Arabistan'a tehdit

Amerika ile Suudi Arabistan arasındaki petrol fiyatı gerginliği tırmanıyor. ABD'li Senatör Kevin Cramer Riyad yönetimini tehdit etti. Cramer, Suudi Arabistan’daki askerlerin çekilmesi gerektiğini ifade etti.

ABD'li Senatörden Suudi Arabistan'a tehdit

Amerika, petrol fiyatı savaşlarında en büyük darbeyi yiyen ülkelerden oldu. Sorunun çözümü için bütün seçenekler masada.

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Kevin Cramer, Suudi yönetiminin ABD'ye petrol savaşı açtığını belirtti. Başkan Donald Trump'tan Suudi Arabistan'da bulunan Amerikan askerini ve Patriot hava savunma sistemlerini çekmesini istedi.

Senatör Cramer, konuya ilişkin bir Amerikan radyo kanalına mülakat verdi. Gündem petrol konusunda ABD ve Suudi Arabistan arasında yaşanan gerginlikti.

Cramer, yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle azalan talepten dolayı ABD petrol şirketlerinin zor bir süreçten geçtiğini ifade etti.

Cumhuriyetçi Senatör, “Suudi Arabistan bizim petrolümüze savaş açmışken, Suudi petrolünü koruması için tehlikeye attığımız 2 bin 500 askerimizi ve hava savunma füzelerini neden orada tutalım ki?” dedi.

ABD Başkanı, geçen günlerde Suudi Prens ile telefon görüşmesi yapmıştı. Trump'ın, Prens Selman'ı ABD askerlerini Suudi Arabistan'dan çekmekle tehdit ettiği öne sürülmüştü.

abd suudi arabistan petrol