Türkiye'den ABD'ye yeni tıbbi yardım

Türkiye'den ABD'ye yardım için ikinci uçak havalandı. İlk yardımı götüren uçaksa dönüş yolunda. Sadece ABD'ye değil, Filistin'e de 15 bin tonluk tıbbi yardım gönderilecek.

Türkiye'den ABD'ye yeni tıbbi yardım

ABD'ye yardım için ikinci uçak da havalandı. Koronavirüsün merkezi haline gelen ABD'ye tıbbi yardımlarını taşıyan ikinci askeri kargo uçağı, Ankara'dan hareket etti.

Yardım için gönderilen ilk uçak ise hareket ederek dönüş yoluna geçti. Türkiye'den ABD'ye koronavirüsle mücadele kapsamında 500 bin maske, 400 bin önlük, 2 bin litre dezenfektan, 500 yüz koruyucu ve 400 N95 tipi maske ile 1500 koruyucu gözlük gönderilmişti.

Türkiye'nin Filistin'e göndereceği tıbbi malzemeler de bu akşam yola çıkacak. Açıklamayı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptı.

Kalın, sosyal medya üzerinden maske, tulum, tanı kiti, dezenfektan ve benzeri malzemelerin Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinlilere dağıtılacağını duyurdu. Kalın, paylaşımında "Türkiye kara gün dostudur. İlkemiz: İnsanlık ölmesin ki insanlar ölmesin." ifadelerini kullandı.

Güney Afrika Cumhuriyeti'ne de yardım eli uzatıldı. Tıbbi yardımları taşıyan askeri kargo uçağı, Kayseri'den havalandı.

Uçakta, Maske, dezenfektan ve tulum gibi tıbbi yardım malzemeleri bulunuyor.

Kosova'dan ise Türkiye'ye teşekkür geldi. Başbakan Albin Kurti, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar'ı kabul etti.

Büyükelçi Sakar, iki ülke arasında iyi ilişkiler ve ekonomik yatırımda stratejik ortaklık konularında anlaşma sağladığını ifade etti.

ulusal.com.tr

abd türkiye koronavirüs Tıbbi yardım