MHP'de kriz büyüdü, AKP oylamayı erkene almaya çalışıyor

MHP'deki başkanlık krizinin büyümesi endişesiyle AKP hükümeti Meclis'te yapılacak başkanlık oylamasını erkene almaya çalıştığı öğrenildi. AKP, hem parti içinden hem de MHP'den olası firelerden endişe ediyor.

MHP'de kriz büyüdü, AKP oylamayı erkene almaya çalışıyor

AKP, başkanlığa referandum vizesi verilmesiyle MHP'de başlayan krizin büyüyeceği endişesiyle Meclis'teki Başkanlık oylamasını erkene almaya çalışıyor.

Böylece MHP'nin fire vermesinin önüne geçmeyi hedefleyen AKP, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Meclis grubuna eskisi kadar hakim olmadığını düşünüyor.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre iktidar partisi, MHP'deki hareketliliğin kendilerini de etkileyeceğini düşünüyor. Kulislerde, AKP içinde bazı isimlerin başkanlığa muhalefet ettiği konuşuluyor.

Bu kapsamda iktidar partisinin kendi içinde de fire yaşanmasını engellemek için bazı tedbirler aldığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'li vekillerle sık sık bir araya geliyor ve çalışmalarla ilgili bilgiler alıyor.

Edinilen bilgilere, AKP bir yandan Başkanlık için Anayasa'da değiştirilecek maddeler üzerinde çalışırken, MHP de metin hazırlığı içinde. İki parti ortak bir metin çıkarmak içinde mesai harcanıyor. Kulislerde, AKP'nin sunacağı teklifin Meclis'e gelmeden önce MHP'nin onayının alınacağı konuşuluyor.

AKP de tam başkanlık görüşün ön planda ancak MHP'ye iki farklı metin ile gidilecek. Buna göre, birinci paket, tam başkanlığı ve geçiş hükümlerini içeren 17 maddeden oluşuyor. İkinci paket ise anayasanın tamamını değiştiren 59 maddelik geniş bir metin olarak hazırlandı.

AKP ve MHP'de yaşanan hareketliliğe karşı CHP de Başkanlık girişimine karşı hazırlıklar içinde.

ulusalkanal.com.tr