İşte Ramazan’da sağlıklı beslenmenin ipuçları

Bol su tüketmek, aşırı tuzdan uzak durmak, yağlı yemekler yerine hafif sebze yemekleri tercih etmek... Uzun yaz günlerinde sağlıklı oruç tutmanın formülü bu.

Ramazan ayı ile birlilkte değişen yemek düzeni vücut dengesini bozabiliyor. Sağlık bir ramazan geçirmenin püf noktalarını Diyetisyen Sevgi Neylan Bakım anlattı.

Bakım'a göre sahur sofraları çok önemli. Çünkü ramazan ayında günün en önemli öğünü olan kahvaltının yerini sahur alıyor. Sahurda yedikleriniz ise hem gün içerisindeki enerjiyi sağlıyor, hem de kilo almanızı önlüyor.

Dikkatsizce hazılanmış iftar ve sahur sofraları bütün metebolizmanızı altüst edebilir. Altın kural ise öğünleri yavaş tüketmek ve iyice çiğnemek.

Hava şatlarına ve uzun süre açlık birleşince risk grubuda artıyor. Diyetisyen Sevgi Neylan Bakım, bu noktada da vatandaşları uyarıyor.

Haber: Deniz Çağlayan

Kamera: İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr

sahur ramazan iftar oruç beslenme