Hızır Reis denizaltısının beyni hazır

Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında inşa edilmeye başlanan Hızır reis denizaltısının beyni hazır. Denizaltı Komuta Kontrol Sistemi, 1 yıl süren, sistem kurulumu ve detaylı testlerin ardından teslim edildi.

Hızır Reis denizaltısının beyni hazır

Hızır Reis denizaltısının "beyni" teslim edildi.

Türkiye'nin savunma sanayii alanında yaptığı atılımlardan biri olan Hızır Reis Denizaltısı için HAVELSAN Denizaltı Komuta Kontrol Sistemi’ni bitirdi.

Denizaltı Komuta Kontrol Sistem için 1 yıl boyunca, sistem kurulumu ve detaylı testler gerçekleştirildi.

Kuvvetleri Komutanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı personeli katılımıyla gerçekleştirilen fabrika kabul testleri ise 2 ay sürdü.

Mühendisleri tarafından entegresi ve testleri tamamlanan sistem, Reis sınıfı denizaltıların ikincisi olan Hızır Reis'e kurulmak üzere Gölcük Tersanesi Komutanlığına teslim edildi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında "denizaltının beyni" olarak nitelendirilebilecek birçok sistem ve yazılımda HAVELSAN'ın önemli rol oynadığına dikkat çekti.

Demir, her alanda olduğu gibi, savunma sanayisinin en zor teknolojilerinden biri olan denizaltılarda da tam bağımsızlığı hedeflediklerini belirtti.

ulusal.com.tr