Suriye'den Suudi Arabistan'a sert yanıt

"Kara harekatı için Suriye'ye asker göndermeye hazırız" diyen Suudi Arabistan'a Suriye'nin yanıtı sert oldu. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, "Suriye'ye girecek yabancı asker ülkesine tahta tabutla döner" dedi.

Suriye'den Suudi Arabistan'a sert yanıt

Suudi Arabistan, "Suriye'ye kara harekatı için asker göndermeye hazırız" dedi, Şam'dan yanıt gecikmedi. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ülkesine girecek yabancı askerin tabutla geri döneceğini söyledi.

Şam'ın onayı olmadan Suriye topraklarında girişilecek kara operasyonunun "saldırı" olarak değerlendirileceğini söyleyen Muallim, Suudi Arabistan'a yönelik ilginç ifadeler kullandı. Muallim, "Normal akıl ve mantık, Suudi askerlerinin Suriye'de bulunması fikrinin inanılmaz olduğunu gösteriyor ama çılgın Suudi liderliğiyle hiçbir şey inanılmaz değil" dedi.

Suudi Arabistan'a bir yanıt da İran'dan geldi. İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi de, Fars haber ajansına verdiği demeçte, Riyad'ın asker gönderme planını hayata geçirecek cesareti olmadığını söyledi.

Caferi, "Suudiler böylesi bir iddiada bulundu fakat bunu yapacak kadar cesur olduklarını sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

sert yanıt suriye şam