''Korktular, Grevi Ertelediler''

İşçi Partisi Genel Sekreteri Dr. Serhan Bolluk metal grevinin ertelenmesiyle ilgili bir basın açıklaması yaptı

''Korktular, Grevi Ertelediler''

İşçi Partisi Genel Sekreteri Dr. Serhan Bolluk metal işçisinin grevinin ertelenmesiyle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Bolluk'un açıklaması şöyle;

Metal işçilerinin 2 günlük grevi, işveren örgütü MESS’in parçalanmasına yol açmış, Hükümeti de sallamıştır.

Telaşla, hem 29 Ocak’ta başlayan grevleri, hem de 19 Şubatta başlayacak olan grevleri ertelemek, işçi sınıfından ne kadar korktuklarının da göstergesidir.

Mafya ekonomisi çökmüştür. Çürüttükleri ve iflas ettirdikleri ekonomi, 20 bin işçinin grevini bile kaldıramayacak hale getirmiştir. Sattıkları santraller, madenler ve yüzlerce kamu kurumu, AKP hükümetinin üzerine yıkılmaktadır.

Metal işçisinin grevini erteleyenler, işçi sınıfının haklarını gasp etmeye yönelmişlerdir. Kiralık işçi büroları getirmeye, kıdem tazminatını ortadan kaldırmaya çalışan, ülkeyi taşeron cehennemine çeviren Hükümet, işçinin grev hakkına da saldırmaktadır.

Sadece son 2 yılda havayolu çalışanlarının, Şişecam işçilerinin ve metal işçilerinin grevlerini ertelemek, işçinin anayasa güvencesindeki grev hakkını gasp etmektir.

Hukuk tanımazlığı ve bütün emekçileri taşeron işçisi yapmayı hedefleyen en azgın sömürü yöntemleriyle AKP Hükümeti, ülkemizin üretim ekonomisine geçmesinin önündeki temel engeldir. Türkiye’yi mafya ekonomisi ile yöneten, gelir dağılımında adaletsizliğin simgesi haline gelen, iş barışını bozan bu iktidarın yıkılması şart olmuştur.

İşçi sınıfımızın önderlerini, sendikacılarımızı, anayasal hakların gasp edilmesine karşı, ulusal ekonominin çökertilmesine karşı ayağa kalkmaya ve AKP Hükümetinden kurtulmak için mücadeleye çağırıyoruz.