CHP'de gözler kurultaya çevrildi

Seçimdeki başarısızlığın ardından CHP'de dikkatler 2016 başında yapılacak olağan kurultaya çevrildi. Parti içi muhalefetin düğmeye bastığı belirtiliyor. Ancak kurultay delegelerinin seçim öncesinde belirlenmesi nedeniyle Kılıçdaroğlu'nun değişmesi ihtimali düşük olarak değerlendiriliyor.

CHP'de gözler kurultaya çevrildi

1 Kasım'da alınan sonuçlar CHP cehpesinde kurultayı gündeme getirdi. Muhalefet cephesi hareketlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin olağan kurultayının tarihi 2016 Ocak ya da Şubatı olarak düşünülüyordu. Ancak Kılıçdaroğlu yönetiminin partinin oy oranınında bir artış sağlayamaması ve iktidar olma umudunun tamamiyle yitirilmesi kurultayın önemini daha da artırdı.

Son genel başkan seçimli olağanüstü kurultayda adaylık için yeterli imzayı toplayan isim Yalova Milletvekili Muharrem İnce olmuştu. Ancak İnce kazanamamıştı. Şimdi merak edilen muhalefetin, Kılıçdaroğlu'nun karşında bir isim üzerinde uzlaşıp uzlaşamayacağı.

Kongrenin kaderini belirleyecek deleger açısından ise Kılıçdaroğlu şanslı durumda. Çünkü, kurultay delegelerinin önemli bir bölümü seçim öncesi tamamlanan kongrelerle belirlenmişti.

Kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi’ne şekil vermesi gerektiği ve yeni bir vizyon ve yorumla seçmenin karşısına çıkması gerektiği konuşuluyor.

ulusalkanal.com.tr