Kumpas davası başlıyor! Suç: Gülen'in talimatı ile kulüpleri ele geçirmek

Futbolda şike soruşturmasında kumpas iddialarına ilişkin açılan dava, Silivri Cezaevi'nin karşısına bulunan duruşma salonunda başlayacak. 15'i tutuklu toplam 108 sanığın yargılandığı davanın duruşları 5 gün boyunca sürecek.

Kumpas davası başlıyor! Suç: Gülen'in talimatı ile kulüpleri ele geçirmek

Futbolda şike soruşturmasında kumpas iddialarına ilişkin açılan dava, yarın başlıyor.

Fethullah Gülen bir numaralı sanık olarak yer aldığı davada, aralarında eski polis müdürlerinin de bulunduğu 15'i tutuklu 108 sanık yargılanıyor.

Davada, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Emanuel Emenike dahil 74 kişi müşteki ve 91 kişi de mağdur olarak yer alıyor.

Şüphelilere "Kişiler Arasındaki Aleni Olmayan Konuşmaları Kayıt Etmek", "Özel Hayata İlişkin Görüntü ve Sesleri İfşa Etmek", "Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma", "Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek", "Resmi Belgede Sahtecilik, İftira, İftira Nedeniyle Mağdurun Gözaltına Alınmasına veya Tutuklanmasına Neden Olma, Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme" gibi suçlamalar yöneltiliyor.

Sanıklar hakkında 5 yıldan 85 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası talep ediliyor.

435 sayfalık hazırlanan iddianamede, kumpasın Gülen'in talimatıyla kulüpleri ele geçirmek amacıyla kurulduğu ve ilk kumpasın Aziz Yıldırım'a karşı hazırlandığı belirtiliyor.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülecek olan davanın ilk duruşmaları 5 gün sürecek.

Davanın görüleceği Silivri Cezaevi'nin hemen karşısında bulunan salon ve etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı.

ulusalkanal.com.tr

Silivri şike soruşturması