Büyük zafer coşkuyla kutlandı

İşgalci kuvvetlere karşı ayağa kalkan Türk Milleti 98 yıl önce bugün büyük bir tarih yazdı. Tarihi destanın yıl dönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlama adreslerinin başında Anıtkabir geldi. Devlet Erkanı Aslanlı Yoldan yürüyerek Atatürk'ün huzuruna çıktı. Cumhurbaşkanı Tayyip Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Türkiye'ye yönelen tehditlere dikkat çeken Erdoğan, başta Doğu Akdeniz'de olmak üzere baskılara boyun eğilmeyeceğini vurguladı.

Büyük zafer coşkuyla kutlandı

Günün ilk töreni Atatürk'ün huzurunda yapıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı.

Devlet Erkanı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Aslanlı Yoldan yürüyerek Atatürk'ün huzuruna çıktı. Erdoğan'a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bakanlar ve milletvekilleri eşlik etti. Yürüyüş kortejinde Türk Ordusu'nun komuta kademesi de vardı.

Atatürk'ün mozolesine çelenk koyulmasının ardından İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşu yapıldı.

Daha sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan kritik mesajlar verdi. Vatan savunmasındaki kararlılığı vurguladı.

Anıtkabir'in ardından Beştepe'te kabul töreni yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak zafer tebriklerini kabul etti.

Devlet Erkanı'nın programının ardından Anıtkabir yurttaşların ziyaretine açıldı.

Anıtkabir'in yanı sıra yurttaşlar mevcut Meclis önünden Ulus'taki Birinci Meclis'e yapılan Zafer Yürüyüşüne de büyük ilgi gösterdi. Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerinin 4 kilometrelik Zafer Yürüyüşü'nde karma bando takımı marşlar seslendirdi. Törende Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı gazilerini temsilen "Tarihi Bölük" de geçiş yaptı.

ulusal.com.tr

30 ağustos zafer bayramı