''Bu görevi kötüye kullanmadır''

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ergenekon Mahkemesi'nin gerekçeli kararı 6 aydır yazmamasını eleştirdi. Bozdağ, bu durumun en azından görevi ihmal suçu oluşturduğunu belirtti. Bozdağ, "Umarım mahkeme heyeti bu kararını daha erken sürede yazar, eğer yazmazsa bu açık bir hak ihlalidir" dedi.

''Bu görevi kötüye kullanmadır''

Adalet BakanıBekir Bozdağ, 6 aydan beri gerekçeli karar yazmayan Ergenekon Mahkemesi'ni eleştirdi.

Bozdağ, özel mahkemelerin teklifinin görüşüldüğü Meclis Adalet Komisyonu'nda konuştu. Ergenekon Mahkemesi'nin gerekçeli kararı bugüne kadar yazmamasının görevi ihmal olduğunu belirtti.

"Bir kararın gerekçesinin yazılmamış olması hangi hakim olursa olsun yasanın çizdiği kurulların sınırının aşılmasıdır. Ağustos’tan beri yasanın bu açık hükmüne rağmen yazılmaması en azından görevi ihmal olur. Bu dosyada kararın 6 ay gibi bir süre geçmesine rağmen yazılmamış olmasını bir hakkın suistimali olarak görüyorum."

Bozdağ, bu durumun hak ihlali olduğunu da söyledi.

"Umarım mahkeme heyeti bu kararını daha erken sürede yazar. Eğer yazmazsa bu açık bir hak ihlalidir. İnsanların Yargıtay’a gidip hakkını erken almasına engel olan bir durumdur."

Bozdağ, Ergenekon hakimlerine HSYK incelemesi konusunda ise topu taca attı. Hakimler hakkındaki onlarca şikayeti görmezden gelen Bozdağ, "Şikayet edildiği takdirde, HSYK'nın bu noktada inceleme, soruşturma ve gerekli müeyyideleri uygulama yetkisi var" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, akşam saatlerinde Meclis'teki HSYK görüşmeleri ile ilgili konuştu. Bozdağ, "Bu hafta veya önümüzdeki hafta tamamlanacak" dedi.

Bozdağ, yeniden yargılama konusunda ise, "Çalışmalar sürüyor, değişik formüller gündemde" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

karar ergenekon bekir bozdağ adalet bakanı