81 ilde Kovid-19 denetimi yapıldı

Her geçen gün artan Kovid-19 vakalarına karşı denetimler sıklaştırıldı. 81 ilde vali, kaymakam, belediye başkanları ile kolluk güçleri toplu taşıma, kafe, restoran ve esnafları tek tek kontrol etti. Maske ve mesafe kuralına riayet edilip edilmediği denetlendi. Vatandaşlara salgınla mücadelenin önemi anlatılarak kurallara uymaları istendi.

81 ilde Kovid-19 denetimi yapıldı

Yurdun dört bir yanında Kovid-19 alarmı verildi. Çarşı pazar gezildi, işletmeler denetlendi.

Türkiye’nin salgında günlük vaka sayılarındaki yükselişin ardından alınan önlemler artarak devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle vali, kaymakam ve belediye başkanları kentlerde kolluk güçleriyle sokağa indi.

Başkentin birçok noktasında yapılan denetimlere Ankara Valisi Vasip Şahin de katıldı. Şahin, Çankaya semtinde denetlemelerde bulundu.

Vaka sayılarının arttığı Ankara’daki denetimlere Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla ve Vefa Sosyal Destek ekipleri katıldı.

Toplu taşıma araçların, işletmeleri gezen Atilla, kurallara uyulup uyulmadığını kontrol etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi de salgınla mücadelede desteğe devam ediyor. Büyükşehir, Kurtuluş Parkı’ndaki Sokak Hayvanlar Sağlık Merkezi’nde vatandaşlara dezenfektan dağıtıyor.

Tüm yurt uygulanan Kovid-19 denetimleri kapsamında İstanbul’da da bir denetim gerçekleştiriliyor. Şu an Beyoğlu’nda bir işlemedeyiz. Ekipler şu anda denetim için sahaya çıktı.

Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli de denetimlere katıldı. Vatandaşlara bilgi verdi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise İstanbul mahalle muhtarlarına SMS göndererek, denetim için destek çağrısında bulundu.

Van Erciş’te gerçekleşen Kovid-19 denetimlerine de Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu katıldı. Esnaf ile vatandaşları maske, mesafe ve temizlik konusunda uyardı.

Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Şanlıurfa'da yapılan kontrollerde de yine vali ve kaymakamlar yer aldı. Maraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Onikişubat ilçesindeki Osman Gazi Mahallesi'ndeki pazarda incelemelerde bulundu.

HABER: SEDA AKYÜZ / DİLEK DOĞAN

KAMERA: UĞUR PİDECİ / EMRE ALP GENÇ

ulusal.com.tr

koronavirüs vaka