ABD ÇKP' yi hedef aldı

Amerika, Çin'i hedef aldı. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin Komünist Partisini "asıl tehdit" olarak niteledi. Washington ayrıca İngiltere'nin Çinli Huawei şirketi ürünlerini 5G şebekelerinde kullanma kararından da endişeli...

ABD ÇKP' yi hedef aldı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ülkesindeki terör tehdidinin azaldığını belirtti. Pompeo, yeni dönemde asıl tehdidin Çin Komünist Partisi olduğunu söyledi.

Amerikalı bakan, Londra ziyareti kapsamında düşünce kuruluşu Policy Exchange ((Polisi Eksçeynç)) tarafından düzenlenen etkinlikte konuştu.

Mike Pompeo, 11 Eylül sonrası terörizmin tehdit olarak ortaya çıktığına ancak verilen mücadeleyle artık eskisi kadar büyük bir tehlike oluşturmadığına dikkati çekti.

"Zaman geçiyor. Terör konusunda ciddi şekilde tetikte olmakla birlikte dünya çapında karşı karşıya olduğumuz başka zorluklar da var. Çin Komünist Partisi, zamanımızın asıl tehdidini temsil ediyor."

ABD Dışişleri Bakanı, Çin Komünist Partisinin politikalarıyla Batı değerlerinin örtüşmediğini öne sürdü. Pompeo, yeni yüzyılın aynı değerleri paylaşan Batılı devletler tarafından yönetilmesi gerektiğini ifade etti.

İngiltere'nin Çinli Huawei şirketi ürünlerini 5G şebekelerinde kullanma kararı alması da gündemindeydi. Mike Pompeo, kararın ABD'nin itirazına rağmen alındığını vurguladı. Endişelerini anlattı.

"İki ülke arasındaki güvenlik ilişkisi derin ve böyle de kalacak ancak ABD, vatandaşlarının bilgilerinin uygun bulmadığı bir ağ üzerinden iletilmesine izin vermeyecektir."

ulusal.com.tr

amerika washington Çin Komünist Partisi Mike Pompeo