Türkiye ile İngiltere Ticaret Anlaşması imzalıyor

Bugün Türkiye ve İngiltere Serbest Ticaret Anlaşması imzalayacak. Ankara'daki imza töreni öncesi Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan açıklamalarda bulundu. Pekcan, ''Gümrük Birliği'nden sonraki en önemli anlaşmayı imzalıyoruz'' dedi.

Türkiye ile İngiltere Ticaret Anlaşması imzalıyor

2021 yılından itibaren Türkiye ve en önemli ihracat ülkelerinden biri olan İngiltere ile yeni bir dönem başlıyor.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bugün İngiltere ile imzalanacak Serbest Ticaret Anlaşması'na ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Pekcan, Serbest Ticaret Anlaşmasıyla ilgili, ''Gümrük Birliği'nden sonraki en önemli anlaşmayı imzalıyoruz'' dedi.

Ruhsar Pekcan, hem Türkiye hem de Birleşik Krallık'ın karşılıklı olarak kazanacağı yepyeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

Pekcan, ''En büyük 3'üncü ticaret ortağımız olan İngiltere ile ticari ilişkilerimizi kazan-kazan prensibiyle artırarak sürdürmemizi amaçlayan söz konusu anlaşma, İngiltere ile ilişkilerimizin daha da derinleştirilmesi yönünde çok kritik bir adımdır.'' ifadelerini kullandı.

ingiltere ankara türkiye 2021 birleşik krallık ticaret bakanı Gümrük Birliği serbest ticaret anlaşması ticaret anlaşması ruhsat pekcan