Türkiye'nin PKK'ya yönelik hava harekatı ABD'yi telaşlandırdı

Türkiye'nin PKK'ya yönelik hava harekatı ABD'yi telaşlandırdı. ABD Başkanı Barack Obama'nın özel temsilcisi General John Allen'in yardımcısı Brett McGruk, "gerginliğin azaltılması ve açılıma bağlı kalınması" çağrısı yaptı. McGurk, "PKK'ya yönelik hava saldırıları ile IŞİD'e karşı ABD-Türkiye işbirliğinin yoğunlaştırılması konusundan ortaya konulan anlayış arasında bir bağlantı yok" dedi.

Türkiye'nin PKK'ya yönelik hava harekatı ABD'yi telaşlandırdı

Türk ordusunun PKK kamplarına yönelik hava harekatı ABD'yi telaşlandırdı. ABD'nin önemli isimleri üst üste yaptıkları açıklamalarda Türkiye'nin açılıma bağlı kalması çağrısı yaptı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın özel temsilcisi General John Allen'in yardıcısı Brett McGurk, Twitter hesabından açıklama yaptı. McGurk, "Barışçıl bir çözüm sürecine bağlı kalınması çağrısı yapıyoruz. PKK'ya yönelik hava saldırıları ile IŞİD'e karşı ABD-Türkiye işbirliğinin dyoğunlaştırılması konusunda en son ortaya konulan anlayış arasında bir bağlantı yok" dedi.

ABD'nin Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey de açılımın sürdürülmesini istedi. "Şiddet uzun vadeli güvenlik ve gelişimi açısından Türkiye vatandaşlarının yararına değildir" ifadelerini kullandı.

CIA'nın eski Türkiye şefi Henri Barkey de Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada, "ABD, PYD ile işbirliğini sürdürecek. Çünkü PYD şu an Suriye'deki tüm muhalif gruplar arasında IŞİD'e karşı en başarılı örgüt" dedi.

ulusalkanal.com.tr