Arif Çetin ile eski MİT Müsteşarı Emre Taner sunum yapacak

Meclis'in darbe mesaisi sürüyor. FETÖ'cü Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Arif Çetin ile eski MİT Müsteşarı Emre Taner sunum yapacak. Genel Kurul'da da 669 Sayılı OHAL kararnamesinin görüşmeleri yapılacak.

Arif Çetin ile eski MİT Müsteşarı Emre Taner sunum yapacak

Kararnameler, darbe girişimine ilişkin yürütülen araştırmalar, bütçe çalışmaları... Meclis'in yoğun mesaisi sürüyor.

FETÖ'cü Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu bugün, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Arif Çetin ile eski MİT Müsteşarı Emre Taner'i dinleyecek. Bu isimlerin yanı sıra Eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral'ın da sunum yapması gündemde.

Komisyon, dün Eski Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'i dinledi. Lekesiz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının darbe gecesi götürüldüğü Akıncılar üssünü 300 özel harekatçıyla kuşattıklarını açıkladı.

Akar'ın 16 Temmuz sabahı saat 08.55'te kurtarıldığını belirten Lekesiz, Eskişehir'den gelen jetlerin üsse önce hava harekatı yaptığını, ardından karadan kurtarma operasyonu yapıldığını söyledi.

Meclis Genel Kurulu da bugün 669 sayılı OHAL kararnamesi için mesai yapacak. Kararname 115 maddeden oluşuyor. Milletvekilleri dün ise 667 sayılı kararnamenin görüşmelerini yaptı ve KHK kabul edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2017 bütçesi için mesai yapıyor. Bakan Faruk Özlü, bakanlığın bütçesine ilişkin sunum yapıyor.

Komisyonda bugün, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın da bütçesi masaya yatırılacak.

ulusalkanal.com.tr