Şubat ayında İş Sanat’tan başkasına randevu vermeyin

Halit Ergenç ve Sinema Senfoni Orkestrası’nın merakla beklenen konseri; Flâmenko’nun efsane ismi Paco Pena’nın Flamencura, Ozan Musluoğlu’nun My Best Friends Are Vocalists isimli projeleri; Ravi Coltrane, Chiaroscuro Quartet, Akademie Für Alte Musik Berlin & Jean Guihen Queyras konserleri; Aşk Şiirleri ve çocuklar için Keloğlan müzikali ile kültür ve sanat dolu bir şubata hazır olun!

Şubat ayında İş Sanat’tan başkasına randevu vermeyin

Halit Ergenç ve Sinema Senfoni Orkestrası’nın merakla beklenen konseri; Flâmenko’nun efsane ismi Paco Pena’nın Flamencura, Ozan Musluoğlu’nun My Best Friends Are Vocalists isimli projeleri; Ravi Coltrane, Chiaroscuro Quartet, Akademie Für Alte Musik Berlin & Jean Guihen Queyras konserleri; Aşk Şiirleri ve çocuklar için Keloğlan müzikali ile kültür ve sanat dolu bir şubata hazır olun!

Sanatseverlerin şubat ayında İş Sanat ile randevusu var. Sahnesinde ağırladığı değerli sanatçılar, seçkin orkestralar ve özel projelerle kültür ve sanatın merkezi haline gelen İş Sanat her zevke hitap eden etkinlikleri ile sanatseverlere asla kaçırmak istemeyecekleri bir program sunuyor. İş Sanat’ın sezon programının açıklandığı günden bu yana çok ses getiren ve merakla beklenen Serdar Yalçın yönetimindeki Sinema Senfoni Orkestrası ve Halit Ergenç konseri nihayet izleyicilerle buluşacak. İş Sanat’ın yankı uyandıran bir diğer yerli projesi Ozan Musluoğlu My Best Friends Are Vocalists birbirinden özel sürpriz isimleri aynı sahnede bir araya getirecek. Flâmenkonun efsane gitaristi Paco Peña bu sefer yepyeni projesi Flamencura ile bir kere daha İş Sanat sahnesine konuk olacak. Akademie Für Alte Musik Berlin & Jean Guihen Queyras ve Chiaroscuro Quartet klasik müzik severlerin kulaklarının pasını silecek. Geçtiğimiz sezon Soma’da meydana gelen maden kazası nedeniyle konseri ertelenen Ravi Coltrane’i hayranları nihayet şubat ayında izleyebilecekler. Şiir meraklılarından büyük ilgi gören Sende Ben İmkansızlığı Seviyorum isimli Aşk Şiirlerinden Seçmeler İş Sanat sahnesinde bir kere daha seslendirilecek. İş Sanat Keloğlan müzikali ile minik izleyicilerinin kalbini bir kez daha kazanacak. Milli Reasürans’ta gerçekleşen Parlayan Yıldızlar serisinin bu ayki konuğu ise genç çellist Poyraz Baltacıgil olacak.

Halit Ergenç & Serdar Yalçın & Sinema Senfoni Orkestrası Konseri

6 Şubat 2015 Cuma, Saat: 20.00

Bilet Fiyatları: 1. Kademe: 75 TL 2. Kademe: 60 TL 3. Kademe: 50 TL İndirimli: 40 TL Öğrenci: 20 TL

Keloğlan/ Bir Varmış Hiç Yokmuş

8 Şubat 2015 Pazar, Saat: 15.00

Bilet Fiyatları: Tüm Kademeler: 20 TL Öğrenci: 15 TL

Akademie Für Alte Musik Berlin & Jean Guihen Queyras

10 Şubat 2015 Salı, Saat: 20.00

Bilet Fiyatları: 1. Kademe: 75 TL 2. Kademe: 65 TL 3. Kademe: 50 TL İndirimli: 40 TL Öğrenci: 20 TL

Paco Peña / Flamencura

12 Şubat 2015 Perşembe, Saat: 20.00

Bilet Fiyatları: 1. Kademe: 100 TL 2. Kademe: 80 TL 3. Kademe: 70 TL İndirimli: 60 TL Öğrenci: 20 TL

Sende Ben İmkansızlığı Seviyorum / Aşk Şiirlerinden Seçmeler

16 Şubat 2015 Pazartesi, Saat: 20.00

Dinleti ücretsizdir.

Ozan Musluoğlu / My Best Friends Are Vocalists

17 Şubat 2015 Salı, Saat: 15.00

Bilet Fiyatları: Tüm Kademeler: 50 TL İndirimli: 40 TL Öğrenci: 20 TL

Chiaroscuro Quartet

19 Şubat 2015 Perşembe, Saat: 20.00

Bilet Fiyatları: 1. Kademe: 65 TL 2. Kademe: 50 TL 3. Kademe: 40 TL İndirimli: 30 TL Öğrenci: 20 TL

Millî Reasürans’ta Parlayan Yıldızlar / Poyraz Baltacıgil

24 Şubat 2015 Salı, Saat: 20.00

Konser ücretsizdir.

Ravi Coltrane Quartet

27 Şubat 2015 Cuma, Saat: 20.00

Bilet Fiyatları: 1. Kademe: 75 TL 2. Kademe: 60 TL 3. Kademe: 50 TL İndirimli: 40 TL Öğrenci: 20 TL

Satış noktaları

İş Sanat Ana Gişe - 0212 316 10 83

Biletix – 0216 556 98 00

www.biletix.com

Bilgi için:

Lobby-PR

Işıl Gerek / Tel: 0212 284 6363 / Cep: 0533 721 09 93 /

Gül Mumcu Mutlay / Tel: 0212 284 6363 / Cep: 0532 251 83 30 /

EK:

Halit Ergenç, Sinema Senfoni Orkestrası eşliğinde şarkı söyleyecek

Bu ay İş Sanat’ta İstanbullu müzikseverleri sürpriz bir konser bekliyor. Yer aldığı sinema ve televizyon projeleriyle hem yurtiçinde hem de yurtdışında büyük ilgi gören oyuncu Halit Ergenç, bu kez klasikleşmiş müzikallerden sevilen film müziklerine uzanan eserler seslendireceği bir konser için İş Sanat sahnesine çıkacak. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Operet ve Müzikal Tiyatro Oyunculuğu bölümleri mezunu olan Ergenç, bugüne kadar aralarında The Adventures of ZAK-New York, Kiss Me Kate, Tatlı Charity, Beni Seviyor, Kral ve Ben, Amphitrion, Evita, Hayalet ve Ötekiler ve Şarkılar Susarsa’nın bulunduğu önemli müzikal, opera ve bale projelerinde yer aldı. Şef Serdar Yalçın’ın yönetiminde gerçekleşecek konserde Ergenç’e alanında Türkiye’de bir ilk olan Sinema Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Repertuvarını sadece, kaynağı neredeyse sonsuz olan film müzikleri ve müzikaller üzerine odaklayan bu özel topluluk, Avrupa’da ve dünyada çok az rastlanabilecek bir orkestra olma yolunda ilerlemekte. Unutulmayan filmlerin akıllarda kalan melodilerini sanatseverlerle paylaşma tutkusunu taşıyan Sinema Senfoni Orkestrası ve Halit Ergenç, 6 Şubat 2015 Cuma akşamı sanatseverleri sahne ve beyaz perdenin büyülü dünyasına götürecek.

Keloğlan, “Bir Varmış Hiç Yokmuş” isimli müzikalle İş Sanat sahnesinde

Sahnesinde gerçekleştirdiği birbirinden eğlenceli çocuk etkinlikleri ile minik izleyicilerinin kalbini fetheden İş Sanat, bu sene ilk kez ocak ayında sahnelenen yeni müzikali Keloğlan ile hem miniklere hem de büyüklere eşine az rastlanır bir hikaye vadediyor. Kurnazlığı, şansı ve hazırcevaplılığıyla yediden yetmişe herkesin kalbinde taht kurmuş Keloğlan, Bir Varmış Hiç Yokmuş isimli müzikal ile kendini yine bir dizi maceranın içinde buluyor. Meddah, orta oyunu, Hacivat ve Karagöz gibi geleneksel Türk tiyatrosu öğeleri ile Anadolu’nun zengin tekerleme ve masal karakterlerinin bir araya geldiği oyunu deneyimli yönetmen Işıl Kasapoğlu yazdı ve sahneledi. Başrollerini Pamela Spence ve Serkan Keskin’in paylaştığı oyunun müzikleri Alper Maral’a, kostüm ve kukla tasarımları ise Karina Cheres’e ait. Geleneksel kültürümüzün saçsız masal kahramanının başından bu defa neler geçtiğini merak ediyorsanız, 8 Şubat 2015 Pazar günü saat 15.00 için şimdiden biletlerinizi alın.

Çellist J. Guihen Queyras ve Akamus ile müzikal çeşitliliğin doruğuna ulaşacaksınız

Almanya’nın dünyaca ünlü dönem müziği topluluğu Akademie für Alte Musik Berlin beş yıllık bir aranın ardından ikinci kez İş Sanat’ta! Her sene verdiği yaklaşık 100 kadar konseri, en prestijli ödülleri toplayan kayıtları ve bir milyonu aşan albüm satışıyla eşi görülmemiş bir uluslararası başarıya imza atan topluluk, kurulduğu 1982 yılından beri Avrupa’nın müzik merkezlerindeki konserlerinin yanı sıra Asya, Kuzey ve Güney Amerika’ya turneler düzenliyor. Bugün dünyanın en iyi oda toplulukları arasında yer alan Akamus, alanında en çok aranan uzmanlardan biri olan ve orkestrayla çoğu uluslararası ödüllü 60’tan fazla kayıt yapan Georg Kallweit’in konzertmeister’liğinde sahne alacak. Konserin solisti ise Akamus’un 2011 yılında birlikte Vivaldi çello konçertolarını kaydettiği Fransız çellist Jean-Guihen Queyras olacak. Enstrümanında muazzam bir çeşitliliğe ve olağanüstü bir bütünlüğe sahip sanatçı solist, oda müzisyeni ve resitalist olarak kıskanılacak bir şöhretin keyfini sürüyor. Grammy, Diapason d'Or, Cannes Classical, Gramophone, Edison, Alman Kayıt Eleştirmenleri Ödülü, 2010 MIDEM Classical ve Choc de l’Année gibi çok sayıda ödüllü kaydı bulunan Queyras, barok dönemden çağdaş eserlere uzanan engin repertuvarıyla günümüzün en rağbet gören müzisyenleri arasında yer alıyor. Vivaldi ve Caldara eserlerinin seslendirileceği konser, 10 Şubat 2015 Salı akşamı İş Sanat’ta.

Flamenko’nun efsane gitaristi Paco Peña bu kez Flamencura ile İş Sanat’ta

40 yıldan uzun bir zamana yayılan kariyeriyle günümüzün en büyük Flâmenko gitaristlerinden ve bestecilerinden biri olarak kabul edilen Paco Peña, Flâmenko’nun gerçek ruhunu yaşattığı çığır açan gösterileriyle tüm dünyada izleyenlerin hayranlığını kazanıyor. Özenle seçmiş olduğu dansçı, gitarist ve şarkıcılardan oluşan topluluğu ile 1970 yılından beri Londra’daki Royal Festival Hall, Sadler’s Wells Theatre, Barbican gibi sahnelerde düzenli olarak performanslar veren ve Edinburg, Adelaide, Amsterdam, Atina, İsrail, İstanbul, Singapur ve Hong Kong’daki festivallerde boy gösteren sanatçı, Flâmenko’nun derin temelleri üzerine yaratıcı bir şekilde inşa ettiği eserleriyle bu antik İspanyol sanat formunu sürekli yeniliyor. The Telegraph gazetesinin “…kendine özgü gitar çalışı her zaman nefes kesen bir güzellikte” yorumunda bulunduğu sanatçı, Flâmenko’ya katkılarından dolayı 1997 yılında İspanya Kralı Juan Carlos tarafından liyakat nişanı Oficial de la Cruz de la Orden del Mérito Civil ile onurlandırıldı. Flâmenko’da orijinalliği ve yeniliği bir arada barındıran Paco Peña, sahip olduğu hayal gücü, bağlılığı ve hüneriyle Flâmenko’nun sınırlarını hiç durmadan araştırmaya devam ediyor. Sanatçı prömiyerini Nisan 2013’te gerçekleştirdiği yepyeni projesi Flamencura ile 12 Şubat 2015 Perşembe akşamı İş Sanat’ta olacak.

Aşk Şiirlerinden Seçmeler ile romantik bir şubat akşamı

On yılı aşkın bir süredir seyirciyle buluşan ve büyük ilgi gören Aşk Şiirlerinden Seçmeler, geçtiğimiz sezon yenilenen içeriğiyle sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. “Sende Ben İmkânsızlığı Seviyorum” başlıklı dinleti, önceki gibi geçmişteki bir sanatçı lokalini imleyen sahne tasarımında, piyano eşliğinde şiir ile şarkıyı buluşturuyor. Dinletide, modern şiirimizin ustalarından, Ahmed Hâşim, Nâzım Hikmet, Ahmet Hamdi Tanpınar, Ahmet Muhip Dıranas, Cahit Sıtkı Tarancı, Ziya Osman Saba, Bedri Rahmi Eyuboğlu, Oktay Rifat, Orhan Veli, Melih Cevdet Anday, Behçet Necatigil, Cahit Külebi, İlhan Berk, Sabahattin Kudret Aksal, Necati Cumalı, Özdemir Asaf, Attilâ İlhan, Arif Damar, Can Yücel, Ümit Yaşar Oğuzcan, Turgut Uyar, Edip Cansever ve Cemal Süreya’dan seçilmiş şiirler yer alıyor. Atilla Birkiye tarafından hazırlanan, Mehmet Birkiye tarafından sahneye uyarlanan dinletideki şiirlere Tilbe Saran, Hümay Güldağ, Metin Belgin ve Hakan Gerçek sesleriyle hayat veriyor. Serdar Yalçın’ın müzik yönetmenliğinde, Deniz Erdoğan Likos ve Hüseyin Likos’un seslendirdiği şarkılarla renklenecek dinleti, sevgililer gününün hemen sonrasında 16 Şubat 2015 Pazartesi akşamı İş Sanat’ta.

İş Sanat’ta Ozan Musluoğlu ile yıldız yağmuru

Caz sanatçısı, besteci ve basçı Ozan Musluoğlu son albümü My Best Friends Are Vocalists ile bu sezon İş Sanat sahnesini adeta yıldız yağmuruna tutuyor. Yetenekli kontrbasçı Rec Jazz etiketi ile 2009 yılının Ocak ayında ilk albümü Coincidence’ı, 2011 yılının Mayıs ayında ise ikinci albümü 40th Day’i Equinox Music etiketiyle çıkarttı. Musluoğlu’nun, en büyük idollerinden biri, efsanevi kontrbasçı Ray Brown'ın My Best Friends serisinden etkilenerek hazırladığı bu çalışması ise aslında onun Aralık 2012’de marketlerde yerini alan üçüncü albümü My Best Friends Are Pianists’in devamı niteliğinde... Daha önceden birlikte sahne aldığı 12 farklı vokalle bir araya gelen sanatçı, caz severlere on iki farklı dünyaya girip çıktığı oldukça renkli ve keyifli bir çalışma sunuyor. Şevval Sam, Gökhan Özoğuz, Fatih Erkoç Ceylan Ertem, Bora Uzer, Sibel Köse, Ayşe Gencer, İlham Gencer, İpek Dinç, Meltem Ege, Sanem Kalfa, Ece Göksu, Dolunay Obruk gibi caz ve pop dünyasının en önemli vokalistlerinin yanı sıra George Dumitriu, Sarp Maden, Neşet Ruacan, Önder Focan, Kamil Özler, Dave Allen, İmer Demirer, Elvan Aracı, Can Çankaya, Şenova Ülker, Bulut Gülen, Engin Recepoğulları, Uraz Kıvaner, Ferit Odman gibi birçok usta caz müzisyeninin sesinin duyulduğu zengin bir kadro yer alıyor. İş Sanat’ta ilk kez bu efsane kadroyla aynı sahnede buluşacak olan Musluoğlu, 17 Şubat 2015 Salı akşamı sizlere sıcacık caz tınılarıyla dolu bir gece yaşatacak.

Chiaroscuro Quartet ile klasik döneme yolculuk

Bir Rus ve bir İspanyol kemancı, bir İsveçli viyolacı ve bir Fransız çellistten oluşan Chiaroscuro Quartet, klasik dönem eserlerini tarihsel yaklaşımla yorumlayan genç ve dinamik bir topluluk. 2005 yılında kurulan bu yaylı çalgılar dörtlüsü tüm Avrupa’da dinleyiciler tarafından çok beğenilen eşsiz tınısını takım ruhuna borçlu. Bu çok uluslu topluluğun 2011 tarihli ilk albümü The Strad dergisi tarafından “son yılların en etkileyici oda müziği çıkış kayıtlarından biri“ olarak değerlendirildi. Fransız müzik dergisi Classica tarafından Choc de l’Année ödülüne layık görülen dörtlü, bugüne kadar Wigmore Hall, Concertgebouw, Auditorio Nacional Madrid, York Dönem Müziği Merkezi, Louvre Auditoriumu, Théâtre du Jeu-de-Paume, Grand Théâtre de Dijon gibi salonların yanı sıra Grafenegg ve Bremen Müzik Festivali gibi festivallerde sahne aldı. Nisan 2013’te piyasaya çıkan ikinci albümlerinde ortaya koydukları performans, Fransız dergi Télérama ve Almanya’nın önde gelen oda müziği dergisi Ensemble tarafından en üst seviyede derecelendirildi. Alman radyo istasyonu Deutschlandfunk tarafından Förderpreis ödülüne layık görülen Chiaroscuro Quartet, vibratoları seyreltilmiş ve aşırı aksanlardan titizlikle arındırılmış yalın icrasıyla 19 Şubat 2015 Perşembe akşamı İş Sanat sahnesinde klasik dönem ruhunu yaşatacak.

Parlayan Yıldızlar’ın şubat ayındaki konuğu çellist Poyraz Baltacıgil oluyor

Viyolonsel eğitimine 2000 yılında Hakkı Öztürk ile İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda başlayan Poyraz Baltacıgil çalışmalarını 2005 yılından itibaren Dilbağ Tokay ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda sürdürüyor. Orkestra ile ilk solo konserini 13 yaşında İstanbul Filarmonia Orkestrası ile Hakan Şensoy şefliğinde veren genç sanatçı, sonrasında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Eskişehir Belediye Senfoni Orkestrası ile çeşitli konserler verdi. Yo-Yo Ma, Alexander Rudin, Natalia Gutman, Steven Isserlis, gibi çellistlerle çalışma fırsatı bulan Baltacıgil, 2011 yılında Bulgaristan’daki “International Competition Young Virtuosos” yarışmasında üçüncülük ve 2014 yılında “Benyamin Sönmez Ulusal Çello Yarışması”nda birincilik ödüllerini kucakladı. Genç çellistin Debussy, Schumann, Rachmaninov ve Beethoven’dan eserler seslendireceği konser 24 Şubat 2015 Salı akşamı Millî Reasürans konser salonunda ücretsiz olarak izlenebilir.

Saksafonun yenilikçi ustası Ravi Coltrane Türkiye’de ilk kez İş Sanat’ta

İş Sanat, geçtiğimiz sezon Soma’da meydana gelen maden kazası nedeniyle konseri ertelenen deneyimli saksafoncu Ravi Coltrane’i hayranları ile şubat ayında buluşturuyor. Adını sitar ustası Ravi Shankar’dan alan, efsanevi saksafon sanatçısı John Coltrane ile caz piyanisti ve besteci Alice Coltrane’in oğlu olan Ravi Coltrane, sahip olduğu genetik mirası başarıyla zirveye taşıyan müzisyenlerden. Besteci, grup lideri ve prodüktör olarak çok yönlü ve iz bırakan çalışmalarını sürdüren Ravi Coltrane yaşarken adını caz tarihine yazdıran bir isim. Jack DeJohnette, Carlos Santana, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Chick Corea, John McLaughlin ve Steve Coleman gibi isimlerle otuzdan fazla albümde başarılarını pekiştiren sanatçı, ilk albümü Moving Pictures’ı 1997’de yayınladı. 2005 yılında Grammy’e aday gösterilen albümü In Flux’tan sonra büyük beğeni toplayan Blending Times albümüyle günümüzün yeniliğe en açık caz müzisyenlerinden biri olarak yerini sağlamlaştıran deneyimli saksafoncu, doğaçlama bir kuartet düzenlemesi yarattığı son albümü Spirit Fiction ile 27 Şubat 2015 Cuma akşamı İş Sanat’ta olacak.

iş bankası İş Sanat