İnsanlık tarihinde bir ilk

Aya ayak basılıp basılmadığı tartışmaları sürerken, Avrupa uzay ajansı ESA tarihi bir başarıya imza attı. 10 yıl önce fırlatılan uzay aracı Rosetta'nın taşıdığı uzay modülü, dünyadan 500milyon kilometreden daha uzak mesafedeki kuyruklu yıldıza inmeyi başardı. Modülden gelecek bilgiler, dünyanın oluşumu hakkındaki araştırmalara ışık tutacak.

İnsanlık tarihinde bir ilk

Yaklaşık 100 yıl önce ilk uçağı keşfeden insanoğlu, uzayın sınırlarını zorlamaya devam ediyor.

Avrupa Uzay Ajansı ESA tarafından hayatın oluşumuna dair bilgi toplamak için 67P adı verilen kuyruklu yıldıza gönderilen Rosetta uzay aracı, tarihi bir başarıya imza attı.

10 yıl önce fırlatılan Rosetta, 500milyon kilometreden fazla yol katettikten sonra, geçen Ağustos ayında kuyrukluyıldızın yörüngesine girmişti.

O günden bu yana yıldızın çevresi ve çekirdeği ile ilgili bilgiler toplayan Rosetta görevinin ikinci aşamasını da başarıyla tamamladı. Rosetta'nın taşıdığı uzay modülü Philae, 7 saat süren kritik aşamanın ardından kuyruklu yıldızın yüzeyine inmeyi başardı.

Modülden ilk sinyaller, 28 dakika 20 saniye sonra Dünya'ya ulaştı.

Projenin başarıyla sonuçlanmasıyla ilk kez Dünya'dan bu kadar uzak bir uzay görevi yerine getirilmiş oldu. Philae modülü, bilim insanlarına ilk kez bir kuyruklu yıldızı çok yakından tanıma imkanı verecek.

ulusalkanal.com.tr