PKK'nın kuleleri vuruldu

Afrin'den özel görüntülerle devam ediyoruz. PKK'lı keskin nişancıların gizlendiği bir kule, Türk savaş uçakları tarafından imha edildi. Teröristlerin, hızla ilerleyen Türk ordusu karşısında da inşa ettikleri bir tüneli yarım bırakıp kaçtığı belirlendi.

Teröristlerin gözetleme yaptığı kuleler işte böyle vuruldu.

Basilhaye köyü, Afrin merkeze bir kaç kilometre mesafede bulunuyor. Köyün ismini taşıyan Basilhaye tepesinde PKK'lılar gözetleme için kule inşa etti. Teröristler, bu kuleden gözetleme yapıyor, güvenlik güçlerine karşı keskin nişancılarını yerleştirmişti.

Teröristlerin bu hareketliliği tespit edildi. Koordinatları belirlenen bölgeye hava operasyonu düzenlendi. Kulelerden biri, savaş uçağı tarafından imha edildi. Kuleden yükselen alev topu, bir ÖSO üyesinin cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Böylece Baslihaye tepesinde kontrol sağlandı.

Burası da teröristlerin Cinderes'teki cephaneliği. Operasyon sırasında ele geçirildi.

Cephanelikte çok sayıda silah ve mühimmat bulundu. Duvarda ise haç işaretinin çizili olması dikkat çekti.

Afrin'de kurtarılan bölgelerde güvenlik güçleri, arama yaptı, Halidiye ile Meryemeyn köyleri arasında tamamlanmamış bir tünel buldu.

Tünelin bazı noktalarının yapım aşamasında olduğu ve yarım bırakıldığı görüldü. Güvenlik güçlerinin hızla ilerlemesi kaşrısında terösitlerin tünel inşaatını yarım bırakarak, kaçtığı belirlendi.

ulusal.com.tr

pkk afrin türk savaş uçakları