Erdoğan'dan Putin'e mektup

Türkiye ile Rusya arasında ilk resmi tamas sağlandı. 12 Haziran Rusya Milli Günü nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Başbakan Binali Yıldırım da Rus mevkidaşı Dimitri Medvedev'e mektup gönderdi. Erdoğan mektubunda, "Yakın zamanda Rusya ve Türkiye’nin ilişkilerinin hak edilen düzeye yükselmesini diliyorum" dedi. Yıldırım da Türk ve Rus halkının işbirliğinin ortak çıkarlar için gerekli olduğunu belirtti

Erdoğan'dan Putin'e mektup

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran'da kutlanan 'Rusya Günü' nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir mektup yazdı.

Rus uçağının düşürülmesinden sonra gerilen Ankara-Moskova ilişkilerinin düzeltilmesi yolunda ilk resmi adım atıldı. 12 Haziran Rusya Milli Günü nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Moskova'ya mektup gönderdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderidği mektupta, ikili ilişkilerin düzeltilmesi dileğinde bulundu.

Erdoğan mektubunda, ""Tüm Türk halkının adına tüm Rus vatandaşlarının Rusya Günü’nü kutluyorum ve yakın zamanda Rusya ve Türkiye’nin ilişkilerinin hak edilen düzeye yükselmesini diliyorum" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım da Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev’e tebrik mektubu gönderdi. Yıldırım mesajında, yakın zamanda iki ülke arasındaki işbirliği ve ilişkilerin iki ülke halkının ortak çıkarları için gerekli düzeye ulaşmasını ümit ettiğini belirtti.

Mektupta, "Rus vatandaşlarına refah diliyorum" ifadesi yer aldı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Erdoğan ve Yıldırım'ın Moskova'ya yazdığı mektubu ilişkilerin düzeltilmesi için bir adım olarak değerlendirdi.

"Bugün gelinen noktada sayın Cumhurbaşkanımızın bu yaklaşımı da şimdiye kadar ifade ettiği bu çizginin devamı olarak değerlendirilmelidir. Türk halkı ile Rus halkı arasında zaten çok yakın bağlar var. Rus ile aramızda da hasmane bir ilişki olmasını istemeyiz."

Çelik, "bölgedeki gelişmeler Rusya ile konuşmamız gerek bir konu" dedi.

"Dostluk çerçevesinde bu ilişkilerin devam etmesi gerekir ki bölgedeki gelişmeler artık işte burada konuşuyoruz Türkiye'nin güneyindeki gelişmeler işte Slovakya'nın dönem başkanlığının ilgilenmesi gereken bir konu. Aynı zamanda Rusya ile konuşmamız gerekn bir konudur."

ulusalkanal.com.tr