Barzani'ye yasa dışı silah

Irak'ta Barzani yönetimine silah taşıyan iki uçak Bağdat'tan Kuveyt ve Türkiye'deki üslerine geri gönderildi. Açıklamayı Irak Savunma Bakanlığı yaptı. Yasa dışı silah taşıyan uçakların İsveç ve Kanada'ya ait olduğu belirtildi.

Barzani'ye yasa dışı silah

Irak Savunma Bakanlığı, Barzani yönetimine yasadışı silah taşıyan İsveç ve Kanada uçaklarının Kuveyt ve Türkiye'deki üslerine geri gönderildiğini açıkladı.

Irak hükümeti daha önce ABD öncülüğündeki iki koalisyon ülkesine ait uçağın Bağdat'ı bilgilendirmeden ve Bağdat'la işbirliği yapmadan Kürtlere silah taşıdığı için alıkonduğunu duyurmuştu.

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Hakim el-Zameli de, “Bağdat Uluslararası Havaalanı'ndaki Araştırma Komitesi, çok sayıda susturuculu tüfekle hafif ve orta ölçekli silah ele geçirdi" dedi.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsveç ve Kanada'ya ait iki uçağın Bağdat Uluslararası Havaalanı'nda birkaç gün alıkonduktan sonra sınır dışı edildiği, bütün kargolarıyla birlikte Kuveyt ve Türkiye'deki üslerine geri gönderildiği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr