AOÇ davasında yeni gelişme

Atatürk'ün vasiyeti açılacak! Atatürk Orman Çiftliği vasiyetinin ihlal edildiği iddiasıyla açılan davada, mahkeme Atatürk’ün vasiyetinin istenmesine karar verdi. Çıkacak karar Aksaray ve Ankapark gibi yapıların da durumunu etkileyecek. Ankara Barosu Avukatlarından Cemalettin Gürler, “Mahkeme ortada bir hukuksuzluk olduğunu kabul etti” dedi.

Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin kullanımına ilişkin açılan miras davasında, mahkeme çiftlik arazileri için önemli bir karar verdi.

Ankara Barosu’nun yanı sıra Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ziraat Mühendisleri Odası ile Peyzaj Mimarları Odası ve Çevre Mühendisleri Odası, 5 Mayıs 2014’te ‘miras davası’ olarak adlandırılan dava sürecini başlattı.

Odalar, Atatürk’ün, çiftlik arazilerinin kullanımına ilişkin vasiyetnamesinin ve bağış senedinin ihlal edildiğini ileri sürdü. ‘Müdahalenin meni’ talebini dile getirdi.

Davanın ilk duruşması yapıldı. Ankara 26’ıncı Asliye Hukuk Mahkemesi Atatürk’ün vasiyetnamesini Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nden talep etti. Mahkeme ayrıca, ‘bağış senedinin’ bir örneğini de istedi.

Açılacak vasiyetname belgesi ile birlikte Atatürk Orman Çiftliği arazilerine inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Ankapark gibi projelere ilişkin davaların da etkileneceği belirtiliyor.

Basın açıklaması yapan meslek odaları ve Ankara Barosu yöneticileri, vasiyetnamenin açılacak olmasının önemine dikkat çekti.

Ankara Barosu Yöneticisi Cemalittin Gürler de “Mahkeme ortada bir hukuksuzluk olduğunu kabul etti” dedi.

ulusalkanal.com.tr