Evren Devrim Zelyut'tan dolar değerlendirmesi: Dolar kuru neden yükseliyor? İşte iki gerekçe! Gözler Erdoğan'ın Trump'a verdiği Golan Tepeleri yanıtına çevrildi

Avrasya Yatırım Stratejisti Evren Devrim Zelyut, ulusal.com.tr'ye dolarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Zelyut, "Kurda 5,54 seviyesinin kritik bir direnç olduğunu düşünüyoruz. Anılan seviye geçilirse hedefin 5,69 olması sürpriz olmayacaktır" dedi. Zelyut, "FED’in de vurgu yaptığı küresel daralma endişeleri Cuma günü itibari ile Hint ve Endonezya rupisini, Güney Afrika randını, Rus rublesini de geriletti. Ancak Türk kayıplarında jeopolitik risk artışı daha çok etkili oldu" ifadelerini kullandı

Evren Devrim Zelyut'tan dolar değerlendirmesi: Dolar kuru neden yükseliyor? İşte iki gerekçe! Gözler Erdoğan'ın Trump'a verdiği Golan Tepeleri yanıtına çevrildi

Avrasya Yatırım Stratejisti Evren Devrim Zelyut, ulusal.com.tr'ye dolarla ilgili değerlendirmelerde bulundu

Zelyut, şunları ifade etti:

"Geçtiğimiz gün Amerikan Merkez Bankası'nın faizleri sabit tutmasına rağmen Türk lirasının dolar karşısında değer kaybettiğini görüyoruz.

Bu durumun iki gerekçesi mevcut:

Geçtiğimiz günlerde Fitch küresel büyüme beklentilerini düşürmüş buna bağlı olarak 2019 ve 2020 yıllarında da Türk ekonomisinin sıkıntılı durumunun devam edeceğine dair beklentiler sıkça konuşulmuştu. Ayrıca Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Gerry Rice dün Türkiye’deki durumu yakından izlediklerini belirterek hükümete, ekonomideki yavaşlamaya anında ve doğru müdahale etme çağrısında bulunmuştu.

FED’in de vurgu yaptığı küresel daralma endişeleri Cuma günü itibari ile Hint ve Endonezya rupisini, Güney Afrika randını, Rus rublesini de geriletti. Ancak Türk kayıplarında jeopolitik risk artışı daha çok etkili oldu.

Bu gelişmeler ekonomik tansiyonu artırırken ABD Başkanı Trump'ın '52 yılın ardından ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi' sözlerine Erdoğan'dan verilen yanıtta 'Trump'ın Golan tepeleriyle ilgili talihsiz açıklaması bölgeyi yeni bir gerilimin eşiğine getirmiştir' sözü yatırımcılar tarafından yeni bir jeopolitik krizin başlangıcı olarak algılandığı için kurda yukarı hareketler başladı.

Kurda 5,54 seviyesinin kritik bir direnç olduğunu düşünüyoruz. Anılan seviye geçilirse hedefin 5,69 olması sürpriz olmayacaktır."

ulusal.com.tr

güncel döviz fiyatları dolar kaç para dolar ne kadar dolarda son durum